Βιβλίο

«Μια Σκιαχτροπολιτεία»

«Μια Σκιαχτροπολιτεία»

της Μαρίας Ζαφειρίου από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Αφήστε με να σας

αφηγηθώ πώς ένα σκιάχτρο

κατάφερε να πάρει τη θέση

που του αναλογεί στον κόσμο

των ανθρώπων.

Ήταν μόνο ένα σκιάχτρο!

Ένα όμορφο άσχημο σκιάχτρο γεμάτο δύναμη για ζωή. Αν και είχε αποστεωμένο, αχυρένιο σώμα, είχε πίστη στην αποστολή του, να διώχνει τα πουλιά και να φυλάσσει τη σοδειά. Ήταν ο θεματοφύλακας του μποστανιού του αφέντη του. Νύχτα μέρα φόβιζε τα πετούμενα τ’ ουρανού, τα τρωκτικά και τις αλεπούδες, που δεν έχαναν την ευκαιρία να επιχειρούν στο χωριό μας αναζητώντας την τροφή τους. Αν και «δερνόταν» από τους αέρηδες και τη βροχή, που ήθελαν να το αφανίσουν, εκείνο αντιστεκόταν με σθένος, γι’ αυτό και δίκαια το θεωρούσαν οι κάτοικοι του χωριού ως τον ακοίμητο φρουρό του κάμπου…

Εικονογράφος: O Προκόπης-Μάριος Χατζηφώτης είναι 9 ετών και φοιτά στη Γ’ τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.  Διδάσκεται  σχέδιο και ακουαρέλα στο εργαστήρι του ζωγράφου Δημήτρη Καλαντζάκη.  Ονειρεύεται να  γράψει και να εικονογραφήσει τη δική του ιστορία. 

ISBN: 978-960-616-266-4

Αριθμός Σελίδων: 30

Η Μαρία Π. Ζαφειρίου είναι γεννημένη το 1969 και έλκει την καταγωγή της από τη Μυτιλήνη της Λέσβου. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (1987-1991) και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (1916-1920). Είναι μάχιμος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1996 και τα τελευταία δέκα χρόνια υπηρετεί στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι μεταπτυχιακοί της τίτλοι σπουδών αφορούν στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη Γλωσσολογία για Εκπαιδευτικούς στο Ε.Α.Π.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews