Βιβλίο

«Ζωή μου, βάλε εσύ τον τίτλο!»

«Ζωή μου, βάλε εσύ τον τίτλο!»

της Ιωάννας Γ. Χρυσάκη από τις εκδόσεις Αγγελάκη

Είχε χειμώνα στην καρδιά, μα κοίτα!

Άνθισε ένα μικρό, τόσο δα μικρό, λουλούδι…

Με γέμισε ευφορία, πόσο γλυκιά η μυρωδιά του!

Της άνοιξης τραγούδι μ’ ένα τόσο δα μικρό λουλούδι…

Της άνοιξης τραγούδι θέλω να σου πω…!

ISBN: 978-960-616-272-5

Αριθμός Σελίδων: 114

Η Ιωάννα Γ. Χρυσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1974. Σπούδασε Διαφήμιση – Δημόσιες Σχέσεις – Marketing & Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως υπεύθυνη στη γραμματεία Διοίκησης σε εμπορικές και τεχνικές επιχειρήσεις. Γράφει ποίηση, λογοτεχνικά κείμενα και άρθρα.

Έλαβε πανελλήνιο βραβείο ούσα 16 ετών σε σχολικό διαγωνισμό ποίησης με θέμα την ποίηση του Β. Κορνάρου «Ερωτόκριτος και Αρετούσα». Στις 25 Ιανουαρίου 2019, τιμήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με το 3ο βραβείο για το ποίημα «Ακρόπολη», στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης της UΝΕSCO & Ε.Π.Ο.Κ. για την «Παλλινόστηση των Γλυπτών και των Μαρμάρων του Παρθενώνα». Στις 31 Μαρτίου 2019, έλαβε τιμητική διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης του Λογοτεχνικού Συλλόγου «ΛΙΝΟΣ» για το ποίημα «Νικόλαος Καζαντζάκης». Τον Ιανουάριο του 2021, τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Πρωτοτυπίας, από τον διεθνή φορέα της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για το ποίημά της «Τους ξεγέλασες» στον ποιητικό διαγωνισμό με θέμα «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ». Το ίδιο έτος, τιμήθηκε και με επαίνους για τη συμμετοχή της σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες.

Επιπλέον, γράφει κριτικές εντυπώσεις στο προσωπικό της blog www.apodraseislogoutechnis,blogspot.com, σε διάφορα λογοτεχνικά – επιστημονικά – πολιτιστικά ιστολόγια και στο ηλεκτρονικό κι έντυπο περιοδικό του εκδοτικού οίκου Άνεμος, «Άνεμος magazine», για τις Εκδόσεις Ελκυστής, Άπαρσις κ.ά. Κείμενα και ποίησή της έχουν απαγγελθεί σε διαδικτυακές ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου και τέχνης. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε εκλεκτούς αρθρογράφους, συγγραφείς και σε ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς της Ροδόπης και των Αθηνών (παρέμβαση – αναφορά στα θέματα της παιδείας και των ελληνοτουρκικών σχέσεων). Έχει συμμετάσχει σε 15 συνολικά ανθολογίες, 11 πανελλήνιες και 4 διεθνείς (με βραβευμένα της ποιήματα).

Έχει μια κόρη τη Σοφία, το ωραιότερο δημιούργημα της ζωής της.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews