Βιβλίο

«Μυστήριο στην Παλμαρόλα»

«Μυστήριο στην Παλμαρόλα»

του Πάνου Παντελούκα από τις εκδόσεις Βακχικόν

Η ιστορία μας ταξιδεύει στο αρχιπέλαγος των Ποντίων Νήσων του Λάτσιο, στο κέντρο της Ιταλίας απέναντι από τη Σαρδηνία. Πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολη Οράτσιο Σπινέλλι, σταθερά αρωγός της ιταλικής αστυνομίας στην εξιχνίαση μυστηρίων. Ο μεθοδικός και έμπειρος καθηγητής, πιστός σύντροφος, γεμάτος ευαισθησίες και λάτρης της καλής κουζίνας αναχωρεί για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στην εξωτική νήσο Παλμαρόλα προκειμένου να χαλαρώσει και να απολαύσει τη θάλασσα και την τοπική κουζίνα.

Γρήγορα όμως βρίσκεται στο επίκεντρο μίας νέας υπόθεσης που διαδραματίζεται ακριβώς εκεί και καλείται να συνδράμει το Εγκληματολογικό της Ρώμης στο έργο της εξιχνίασης μίας δολοφονίας που προκαλεί το ενδιαφέρον του Τύπου παγκοσμίως. Θύμα ένας Αμερικανός μεγιστάνας από την Καλιφόρνια με ιταλικές ρίζες, σε μία υπόθεση που διαδραματίζεται ταυτόχρονα σε δύο χώρες: ΗΠΑ και Ιταλία.

Η νουβέλα είναι ένα κράμα αστυνομικού μυστηρίου με προεκτάσεις στον χώρο της ιστορίας, της ιταλικής κουλτούρας και του πάντα γοητευτικού ζητήματος της κληρονομιάς τεράστιων περιουσιών. Πολλοί οι ύποπτοι και πολλοί οι κατά τα φαινόμενα αθώοι.

ISBN: 978-618-231-065-6

Σελίδες: 120

Ο Πάνος Παντελούκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Μεγάλωσε στο Μαρούσι και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Δίκαιο στη Βρέμη της Γερμανίας. Ασκεί μάχιμη δικηγορία επί 20 συναπτά έτη και έχει ιδρύσει το δικηγορικό γραφείο Panteloukas Law Office. Ομιλεί πέντε γλώσσες. Είναι συγγραφέας του νομικού βιβλίου με τίτλο Menschenrechte στα γερμανικά (εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα 2007), για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και των αστυνομικών νουβελών Έγκλημα στο Πότζο (εκδόσεις Βακχικόν 2020) και Ο Σπινέλλι στον Κάμπο (εκδόσεις Βακχικόν 2021). Αρθρογραφεί σταθερά στο τριμηνιαίο περιοδικό Τριανεμία, καθώς και σε τοπικές εφημερίδες των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Τίνα Σπινέλλι και έχει δύο παιδιά. Τα βιβλία, το σινεμά, η μουσική, τα ταξίδια, ο αθλητισμός, οι συλλογές και ο εθελοντισμός είναι τα βασικά του ενδιαφέροντα εκτός δουλειάς. Είναι λάτρης της Ιταλίας, της δεύτερης πατρίδας του. Το Μυστήριο στην Παλμαρόλα είναι η τρίτη αστυνομική του νουβέλα από τον κύκλο υποθέσεων του ήρωά του, του καθηγητή εγκληματολογίας Οράτσιο Σπινέλλι.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews