Συνεντεύξεις

Η Νανά Βρυώνη υποψήφια του συνδυασμού “Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη” μιλά στο clevernews

Η Νανά Βρυώνη υποψήφια του συνδυασμού “Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη” μιλά στο clevernews

Η Νανά Βρυώνη είναι μια νέα δικηγόρος , η οποία ασχολείται με το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης, το τραπεζικό και το ποινικό δίκαιο. Η νεαρή δικηγόρος μας συστήνεται εν όψει των επερχόμενων εκλογών στο δικηγορικό σύλλογο Αθηνών. Η Νανά Βρυώνη θα είναι υποψήφια με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη” ο οποίος στηρίζει για πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου το Βασίλη Αλεξανδρή.

Νανά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέτεις.

Ευχαριστώ εγώ για το βήμα που μου δίνει το πάντα έγκυρο και ενημερωμένο  clevernews

Ας ξεκινήσουμε με τις ερωτήσεις.

Γιατί πήρες την απόφαση να θέσεις υποψηφιότητα για το Δικηγορικό Σύλλογο με το Συνδυασμό Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη;

Είμαι νέα δικηγόρος που ασκώ μαχόμενη δικηγορία, βρισκόμενη καθημερινά στα δικαστήρια. Τα τελευταία χρόνια βιώνω και εγώ, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, την απαξίωση που γνωρίζει ο κλάδος μας , καθώς και τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να υπηρετήσουμε τη δικαιοσύνη. Είναι γεγονός ότι αυτά τα τελευταία χρόνια που η Χώρα μας βιώνει την κρίση, εμείς οι δικηγόροι έχουμε σταθεί με ευαισθησία και αυταπάρνηση στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, πολλές φορές χρηματοδοτώντας τους δικαστικούς τους αγώνες, αφού δεν αφήνουμε να ερημοδικαστούν οι υποθέσεις τους, παρά το γεγονός ότι  πολλοί από αυτούς δεν έχουν τη δυνατότητα να μας πληρώσουν.

Η σοβαρή  αυτή και υπεύθυνη στάση μας, όμως, φαίνεται ότι δεν έχει εκτιμηθεί από την Πολιτεία, αφού ο κλάδος μας έχει μπει στο στόχαστρο φοροεισπρακτικών μέτρων, που ιδίως για εμάς τους νέους δικηγόρους είναι ένα βάρος δυσβάσταχτο που αργά ή γρήγορα θα μας οδηγήσει στην έξοδο από το επάγγελμα.

Αυτοί οι λόγοι, λοιπόν, με οδήγησαν στο να θέσω υποψηφιότητα ως Σύμβουλος του ΔΣΑ, γιατί θεωρώ ότι τα προβλήματα τα λύνεις όταν τα πολεμάς ο ίδιος με τις δυνάμεις σου και όχι όταν περιμένεις από άλλους να τα λύσουν για σένα.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει το συγκεκριμένο συνδυασμό στις επερχόμενες εκλογές του δικηγορικού συλλόγου, τι είναι αυτό το διαφορετικό που προσφέρει από έναν άλλο συνδυασμό;

Η ‘’Σύγχρονη Δικηγορία Στην Πράξη’’  είναι μια νέα, φρέσκια και ανατρεπτική δικηγορική παράταξη, την οποία ιδρύσαμε με πολλούς ικανούς συναδέλφους, όχι απλά για να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές του ΔΣΑ, αλλά κυρίως γιατί θέλουμε να συμβάλλει στην επίλυση των μικρών καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι δικηγόροι και κάνουν τη δουλειά μας δύσκολη και αναποτελεσματική πολλές φορές.

Επεξεργαστήκαμε και προτείνουμε στους συναδέλφους μας συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες είναι ανέξοδες, δίνουν ουσιαστικές λύσεις και εξοικονομούν πόρους για το Σύλλογό μας.

Δεν τάζουμε το ακατόρθωτο, αλλά θεωρούμε ότι με ουσιαστικές παρεμβάσεις μπορεί η καθημερινότητά μας να βελτιωθεί αισθητά, έτσι ώστε να επανακτήσει ο κλάδος μας τη χαμένη του αξιοπρέπεια και η δουλειά μας την αποτελεσματικότητά της.

Κάνουμε λόγο, για παράδειγμα, για δημιουργία “Υπηρεσίας μίας στάσης” για υποβολή αιτήσεων και παραλαβή πιστοποιητικών από ειδικό χώρο στο Πρωτοδικείο Αθηνών, για το σύνολο των διαδικασιών, για λειτουργία ανοιχτής γραμμής για φορολογικά και λογιστικά ζητήματα (helpdesk), καθώς και γραφείου προς εξυπηρέτηση και υποβοήθηση των συναδέλφων, καθώς οι αλλαγές στη φορολογία μας είναι πλέον καταιγιστικές, για διεκδίκηση για ένταξη των Δικηγόρων σε προγράμματα ΕΣΠΑ (ανακαίνιση γραφείου, αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, λογισμικού) . Τρέχουν τόσα προγράμματα μέσω ΕυρωπαΪκής Ένωσης, τα οποία μένουν ανεκμετάλλευτα, ενώ μπορούν να μας βοηθήσουν ουσιαστικά στην υποστήριξη της δουλειάς μας.

Επίσης στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που μας απασχολεί πλέον όλους ανεξαιρέτως, προτείνουμε το πάγωμα ανακλιμάκωσης ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων μετά την /1/1/1993 και ταυτόχρονα την κατοχύρωση δυνατότητας ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ένταξης των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ. Προτείνουμε επίσης τη διευκόλυνση – δοσοποίηση καταβολής ληξιπρόθεσμων  ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς προσαυξήσεις με αυστηρά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν (αναλυτικά οι προτάσεις μας βρίσκονται στην ηλεκτρονική δ/νση  www.sdikigoria.gr) , αλλά το σημαντικό είναι ότι είναι υλοποιήσιμα και απαιτούν θέληση και μαχητικότητα. Δεν είναι απλές υποσχέσεις που θα ξεχαστούν την επομένη των εκλογών.

Ως επί το πλείστον το ψηφοδέλτιο της Σύγχρονης  Δικηγορίας αποτελείται  από νέα πρόσωπα. Σε αυτή την περίπτωση είναι αυτό που λέμε ανανέωση σε πρόσωπα και καταστάσεις;

Είναι γεγονός ότι από τους 24 υποψηφίους της Παράταξής μας, οι 17 είμαστε κάτω των 35 χρονών. Εμείς, όμως, δε θέτουμε ηλικιακούς αποκλεισμούς στην προσπάθειά μας αυτή. Ως  νέοι άνθρωποι  δε διεκδικούμε το αλάθητο, είμαστε όμως αυτοί οι οποίοι σε δύσκολες για τον τόπο και για το επάγγελμα συνθήκες, δεν εγκαταλείπουμε τη Χώρα μας, αλλά προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να τη στηρίξουμε. Είμαστε επιστήμονες βιοπαλεστές και έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε στον κλάδο μας, γιατί  πιστεύουμε πολύ στο εγχείρημά μας,  να δημιουργήσουμε, δηλαδή,  μια νέα παράταξη και να μην ταυτιστούμε με άλλους συναδέλφους, αξιόλογους  μεν , οι οποίοι, όμως , συνδικαλιστικά έχουν δώσει δείγμα γραφής  τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε να έχουμε αυτούσια  φωνή έκφρασης μέσα στο Σύλλογό μας , γιατί οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές και οι δικηγόροι κουράστηκαν να υπηρετούν με συνέπεια τον κλάδο μας, αλλά ο Σύλλογός μας να μην υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους μαχητικά και διεκδικητικά. Γι’ αυτό ακριβώς και στηρίζουμε τον ανεξάρτητο υποψήφιο Πρόεδρο Βασίλη Αλεξανδρή, έναν μαχητή της δικηγορίας, η επιστημονική και επαγγελματική πορεία του οποίου εγγυάται ότι την επομένη των εκλογών ο Σύλλογός μας θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων  που αφορούν τον κλάδο μας, και όχι απλός παρατηρητής, όπως ήταν τα τελευταία χρόνια.

Η Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη’’, λοιπόν, πρεσβεύει την ανανέωση, όχι μόνο γιατί έχει ομολογουμένως  το πιο νεανικό ψηφοδέλτιο, αλλά κυρίως γιατί  οι προτάσεις της χτυπούν τα προβλήματα των δικηγόρων στη ρίζα τους, χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά το Σύλλογό μας και χωρίς να αποτελούν απλές εξαγγελίες  αποτυπωμένες  σε προεκλογικά φυλλάδια, όπως μας είχαν συνηθίσει πολλές παρατάξεις.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη μάχιμη δικηγορία;

Είμαι μαχόμενη δικηγόρος από το 2006 και διατηρώ τα τρία τελευταία χρόνια το δικηγορικό μου γραφείο στην πόλη μου, το Περιστέρι, όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Αγαπώ το επάγγελμά μου και θλίβομαι να το βλέπω να απαξιώνεται και μαζί με αυτό και η αξιοπρέπεια όλων των συναδέλφων μου. Γι’ αυτό  ακριβώς, και επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, θεωρώ ότι η συμμετοχή μας στα κοινά του Συλλόγου μας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.  Για να κερδίσουμε ως κλάδος, πρέπει να διεκδικήσουμε και για να διεκδικήσουμε πρέπει να  εκλέξουμε τους άξιους και ικανούς να μας εκπροσωπήσουν  στις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες που βιώνει η δικηγορία και ο τόπος μας.

 

Νανά θα ήθελα και πάλι να σε ευχαριστήσω πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου. Καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές του δικηγορικού συλλόγου.

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews