Βιβλίο

Η Νίνο Χαρατισβίλι στην Αθήνα!

Η Νίνο Χαρατισβίλι στην Αθήνα!

Η γερμανίδα γεωργιανής καταγωγής συγγραφέας Νίνο Χαρατισβίλι επισκέπτεται την Αθήνα καλεσμένη του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 7:00, η συγγραφέας Νίνο Χαρατισβίλι συμμετέχει σε λογοτεχνικό αναλόγιο και συζήτηση με άλλους πέντε γερμανούς συγγραφείς που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με το Literarisches Colloquium Berlin υπό τον τίτλο «Στις μητροπόλεις των εκδόσεων». Η Νίνο Χαρατισβίλι διαβάζει αποσπάσματα από το πρόσφατο μυθιστόρημά της Κοφτερή αγάπη (πρωτότυπος τίτλος: Mein sanfter Zwilling), ένα κοινωνικό και συνάμα ερωτικό μυθιστόρημα με πνοή αστυνομικού μυστηρίου, που κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μεταφέροντάς μας εικόνες από τη Γεωργία και προσκαλώντας μας να ακολουθήσουμε δύο εραστές καταδικασμένους από τη μοίρα σε μια καταστροφική αγάπη.

Συμμετέχουν επίσης οι συγγραφείς Άρης Φιορέτος, Annett Gröschner, Christoph Hein,  Kristof Magnusson και Anne Weber. Συντονίζει ο Σπύρος Μοσκόβου, διευθυντής της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle (σε γερμανική και ελληνική γλώσσα με μετάφραση). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Νίνο Χαρατισβίλι (Nino Haratischwili) γεννήθηκε το 1983 στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στη Γερμανία όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή θεατρικών κειμένων και τη σκηνοθεσία θεάτρου. Σε ηλικία 15 ετών διηύθυνε την ανεξάρτητη γερμανο-γεωργιανή θεατρική ομάδα Fliedertheater, ενώ αργότερα σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Τιφλίδα και σκηνοθεσία θεάτρου στο Αμβούργο.

Το βιβλίο Κοφτερή αγάπη είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews