Βιβλίο

Ντέιβιντ Ρέικερ: ο ερευνητής που θα ήθελε στην ομάδα της μέχρι και η Αγγελική Νικολούλη…

Ντέιβιντ Ρέικερ: ο ερευνητής που θα ήθελε στην ομάδα της μέχρι και η Αγγελική Νικολούλη…

Μπορεί τον Tim Weaver να τον γνωρίσαμε σχετικά πρόσφατα, αλλά έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό. Τα βιβλία του, τρία μέχρι στιγμής κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Bell, αποτελούν τη σειρά Υποθέσεις Εξαφανισμένων Προσώπων με πρωταγωνιστή τον ερευνητή Ντέιβιντ Ρέικερ και αποτελούν αυτοτελείς υποθέσεις με κοινό χαρακτηριστικό ότι σε καθένα απ΄ αυτά υπάρχει ένα εξαφανισμένο πρόσωπο που το αναζητά κάποιος.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς έχει τον τίτλο «Κυνηγώντας τους νεκρούς» (Chasing the Dead), στο οποίο μία μητέρα η Μέρι, βλέπει στο δρόμο το γιο της Άλεξ στο δρόμο, ο οποίος όμως είναι ένα χρόνο νεκρός! Ζητά, λοιπόν, από το φίλο της Ρέικερ να τη βοηθήσει να εντοπίσει τί γίνεται. Όπως γράφεται και στο οπισθόφυλλο: «Σύντομα ο Ρέικερ θ’ ανακαλύψει ότι υπάρχουν πράγματα πολύ χειρότερα απ’ το θάνατο…»

Στο δεύτερο βιβλίο «Στις ράγες των νεκρών» (The dead Tracks), η 17χρονη μαθήτρια Μέγκαν Κάρβερ εξαφανίζεται από το σπίτι της πριν έξι μήνες και ακόμα δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής. Φαινομενικά δεν είχε κάποιον ιδιαίτερο λόγο να εξαφανιστεί, επρόκειτο για άριστη μαθήτρια και από μία υποδειγματική οικογένεια.

«Οι άνθρωποι που αγαπάς μετατρέπονται συνήθως σε αδυναμίες σου…»

Και έρχεται το τρίτο βιβλίο «Ο αφανιστής» (Vanished) , στο οποίο ο Σαμ Ρεν μπαίνει στον Υπόγειο Σιδηρόδρομο του Λονδίνου για να πάει για δουλειά, αλλά δε βγαίνει ποτέ και πάλι επιστρατεύεται ο Ρέικερ για τον εντοπισμό του… αυτή τη φορά έχει απέναντί του και την αστυνομία, η οποία όχι μόνο δεν τον διευκολύνει, αλλά του δυσκολεύει αφόρητα τη ζωή…

«Κάθε βήμα που είχαμε κάνει μέσα στη σήραγγα, κάθε θόρυβος που είχαμε ακούσει, κάθε είσοδος που θα έπρεπε να είναι κλειστή επιβεβαίωνε την ανησυχία του. Ήταν σαν να μπορούσες να αισθανθείς κάτι κακό εδώ κάτω…»

Ο συγγραφέας, εκτός από τις ενδιαφέρουσες ιστορίες, καταφέρνει να μας καθηλώσει με τα ανατρεπτικά φινάλε του. Για φανατικούς του είδους σαν εμάς, ο Ρέικερ σχοινοβατεί στη συνείδησή μας ως υπαρκτό πρόσωπο, με τα προσωπικά πάθη και βιώματα. Είναι σαν το φίλο απ’ τα παλιά που συναντάμε μία φορά το χρόνο τυχαία, μάς λέει μαζεμένα τα νέα του και χάνεται μέχρι την επόμενη φορά. Εν αναμονή της επόμενης φοράς, της έκδοσης του τέταρτου βιβλίου δηλαδή…

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews