Κινηματογράφος

«Ο χορός της πραγματικότητας» (La Danza de la realidad/ the dance of reality)

«Ο χορός της πραγματικότητας» (La Danza de la realidad/ the dance of reality)

Μια ταινία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι στις 23 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη WEIRD WAVE

Σε παραγωγή, σενάριο και σκηνοθεσία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, «Ο Χορός της Πραγματικότητας» είναι η πρώτη ταινία του θρυλικού κινηματογραφιστή εδώ και 23 χρόνια, μια φανταστική αυτοβιογραφία που ανασυνθέτει την απίστευτη περιπέτεια της ζωής του.

Ένα αγόρι γεννιέται το 1929 στην Τοκοπίλα, μια μικρή παραλιακή πόλη στα πρόθυρα της χιλιανής ερήμου, όπου γυρίστηκε και η ταινία. Αντιμέτωπος με μια θλιμμένη και αποξενωμένη παιδική ηλικία, ως μέλος μια ξεριζωμένης οικογένειας, ο νεαρός Χοδορόφσκι θα γνωρίσει από πολύ νωρίς τη γοητευτική γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα και θα επιλέξει να ζήσει ακριβώς εκεί. Μεγαλώνοντας, το αγόρι θα γίνει ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, με ανεκτίμητο όπλο του τη σπάνια ικανότητα να ισορροπεί ανάμεσα στα δύο.

Σε ηλικία 84 ετών, ο Χοδορόφσκι επιστρέφει στο σινεμά έπειτα από απουσία 23 χρόνων – και είναι σαν να μην έχει χάσει τίποτα από την οργιαστική φαντασία και την ανεξάντλητη εφευρετικότητά της νιότης του. «Ο Χορός της Πραγματικότητας» είναι μια μαγευτική άσκηση πάνω σε μια επινοημένη αυτοβιογραφία. Όχι με την έννοια της μυθοπλασίας, καθώς οι χαρακτήρες, ο τόπος και τα γεγονότα είναι πραγματικά, αλλά με την έννοια ότι η βασική και κινητήρια αρχή στη ζωή του Χοδορόφσκι ήταν πάντοτε η συνεχής προσπάθεια να διευρύνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, να δοκιμάσει τα όρια τους και να αδράξει όλες τις δυνατότητες για μεταμόρφωση που κρύβονται μέσα μας.

Σενάριο: Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Μουσική: Έινταν Χοδορόφσκι

Πρωταγωνιστούν: Μπρόντις Χοδορόφσκι, Πάμελα Φλόρες, Χερεμίας Χέρσκοβιτς, Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Διάρκεια: 130’

Την ίδια ημέρα, την πρώτη προβολή της ταινίας θα συνοδεύσει ειδική εκδήλωση, με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Χιλής την Πέμπτη 23 Απριλίου, ώρα 19:00, στον κινηματογράφο Άστορ.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link