Βιβλίο

«Ο Χορός της Θεάς της Δήμητρας Ιωάννου»

«Ο Χορός της Θεάς της Δήμητρας Ιωάννου»

από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η δολοφονία ενός αρχαιολόγου γίνεται αφορμή για ένα αγωνιώδες κυνηγητό, όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο. Οι δυο κόρες του αναλαμβάνουν τη σκυτάλη και προσπαθούν να βρουν πώς σχετίζεται η πρόσφατη ανακάλυψή του με το θάνατό του. Ποιος είναι ο ένοχος, τι «όπλισε» το χέρι του και πόσο θα κινδυνεύσουν εκείνοι που έθεσαν στόχο ζωής να τον βρουν;

Ο Χορός της Θεάς, το έβδομο μυθιστόρημα της Δήμητρας Ιωάννου, είναι ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία του σελίδα. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός και πρόκειται για ένα εθιστικό χαρμάνι από συναίσθημα και μυστήριο, έρωτες και πάθη, ίντριγκες και μυστικά, ενώ συνδέει μοναδικά το φως με το σκοτάδι και το παρελθόν με το παρόν.

Έπειτα από μια σπουδαία ανακάλυψη, ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται και κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του θύτη. Οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, παραμερίζουν όλα όσα τις χωρίζουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για το θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο, παλεύουν να βρουν ένα καλά κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Αρωγοί τους σε αυτό το επικίνδυνο εγχείρημα, ο αινιγματικός Μάρκος και ο γοητευτικός Τζον. Ο κλοιός είναι ασφυκτικός και το κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους την διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε, που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που οδήγησε στο θάνατο του καθηγητή. Και την ίδια στιγμή, εκεί, μέσα στην καταιγίδα έρχεται ο έρωτας για να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Θα καταφέρουν, άραγε, να φτάσουν στο τέλος προτού να είναι πολύ αργά;

Σελίδες: 440

Η Δήμητρα Ιωάννου είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μένει στην Αθήνα και ασχολείται με τη σωματική ψυχοθεραπεία και τη βιοανάδραση. Η συγγραφή είναι το πάθος της και κάθε φορά ανυπομονεί να ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο της για να «χαθεί», όπως λέει και η ίδια, στον κόσμο των ηρώων της, ταξιδεύοντας μαζί τους. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Κασσάνδρα – Το Μυστικό της Μάγισσας, ενθουσίασε το αναγνωστικό κοινό και από τότε έχει γράψει επτά μυθιστορήματα που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ο Χορός της Θεάς είναι το τελευταίο της βιβλίο.

Η ίδια ενδιαφέρεται πολύ για τη μελέτη των ανθρωπίνων συμπεριφορών και διαδράσεων, αγαπά κάθε γωνιά της ελληνικής γης και ξεκουράζεται με το διάβασμα και με μεγάλους περιπάτους στη φύση.

Συγγραφικό σημείωμα

Με το Χορό της Θεάς γνώρισα μια Αθήνα διαφορετική, μυστηριώδη, γεμάτη κρυφά σημεία και σκοτεινά μυστικά. Μπήκα στον κόσμο της δυναμικής τετράδας των πρωταγωνιστών και διερεύνησα μαζί τους ένα πλήθος από σημαντικά ιερά τεμένη, αινίγματα και σύμβολα, όλα ζυμωμένα από την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθολογία. Μια δολοφονία, έξι γρίφοι, έξι ολύμπιες θεές, δυο μεγάλοι έρωτες που αψηφούν τον κίνδυνο, ένα πλήθος από αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και άπληστους συλλέκτες και μια μυστική οργάνωση που φαίνεται να παρακολουθεί τους ήρωες σε κάθε γωνία. Ακολούθησα μαζί τους τις υποδείξεις και βρήκα με κομμένη την ανάσα τα κλειδιά που σηματοδοτούσαν το επόμενο βήμα, για να φτάσω τελικά εκεί που λίγοι έχουν φτάσει και να δω όσα λίγοι έχουν δει… Μια πόλη μαγική… Μια πόλη που ξέρει να φυλάει καλά τους θησαυρούς της… Μια πόλη κάτω από την πόλη!

Δήμητρα Ιωάννου

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Σκόνη»

  Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν τη θριαμβευτική κατάληξη της τριλογίας ΕΦ Wool του Hugh Howey που σύντομα θα...

 • «Πίσω από τον ήχο του νερού»

  της Γεωργίας Τάτση από τις εκδόσεις Βακχικόν Ένας εξηντάχρονος επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο για να πουλήσει το...

 • «Dragonlance Legends»

  H τριλογία που ξεπέρασε τις 7.000 πωλήσεις στην Ελλάδα επιστρέφει στην πιο επίκαιρη μορφή της Το ταξίδι...

 • «Η στιγμή και το στίγμα»

  του Γιάννη Μανέτα από τις εκδόσεις Κέδρος Γιατί ο γερο-Μοσχονάς, καθηγητής παλαιάς κοπής, έστειλε φοιτητές του να...

Copyright © 2015-2016 Clevernews