Κινηματογράφος

«Ο Διαβολάκος»

«Ο Διαβολάκος»

22 Αυγούστου στους κινηματογράφους από τη Danaos Films

Στη Ρώμη, ο Αμερικανός ιερέας Μορίς (Γουόλτερ Ματάου), προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και πνευματικής του ζωής, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μια μέρα τον καλούν για τον εξορκισμό μιας γυναίκας και το δαιμόνιο που φαίνεται να την είχε καταλάβει δεν είναι παρά ένας φοβισμένος διαβολάκος (Ρομπέρτο Μπενίνι), ονόματι Τζουντίντα.

Ο ανήσυχος διαβολάκος θέλει να ανακαλύψει και να απολαύσει τις χαρές της γήινης ζωής και έτσι ακολουθεί παντού τον ιερέα. Όταν όμως ο Τζουντίντα, συναντήσει τυχαία τη Νίνα, θα νιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Ερωτευμένος τώρα ο διαβολάκος, θα αποδεσμεύσει τον Μορίς από την παρουσία του και θα τρέξει πίσω της.

Για την ταινία: Μια από τις πρώτες μεγάλου μήκους ταινίες του βραβευμένου με Όσκαρ Ρομπέρτο Μπενίνι. Στην ταινία «Ο Διαβολάκος», ο Μπενίνι εμπνέεται από την καθολική του οικογένεια και δομεί την ιστορία γύρω από τον αυστηρό ιερέα και τον ανήσυχο διαβολάκο. Μια απολαυστική αλλά βαθιά ανθρώπινη κωμωδία που επιβεβαιώνει τη σατιρική διάνοια του μεγάλου Ιταλού δημιουργού.

Ψηφιακή Επανέκδοση

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι

Σενάριο: Βιντζέντσο Κεράμι, Ρομπέρτο Μπενίνι

Μουσική: Ιβαν Λιούρι

Παίζουν: Γουόλτερ Ματάου, Ρομπέρτο Μπενίνι

Διάρκεια: 104’

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews