Βιβλίο

«Ο καλός πατέρας»

«Ο καλός πατέρας»

της Αmity Gaige από τις εκδόσεις ΜεταίχμιοΟ Έρικ Σρόντερ είναι παιδί μεταναστών από την Ανατολική Γερμανία. Για να ξεφύγει από τη ρετσινιά του μετανάστη, αλλάζει το όνομά του και υιοθετεί το επώνυμο Κένεντι. Αυτό το μικρό ψέμα θα είναι η αρχή μιας τραγικής πορείας.

Ο αναγνώστης παρακολουθεί τον Σρόντερ να «απάγει» την εξάχρονη κόρη του, της οποίας την επιμέλεια έχει μόλις χάσει, για να περάσει λίγο περισσότερο χρόνο μαζί της, ώστε να της δείξει το πραγματικό του πρόσωπο: τον καλό του, τον αληθινό του εαυτό, τον Σρόντερ κάτω από τον Κένεντι. Έτσι, παράλληλα με την εξέλιξη της επταήμερης περιπλάνησης πατέρα και κόρης, ξετυλίγεται η ιστορία αυτού του ανθρώπου: ο επώδυνος αποχωρισμός του από τη μητέρα του στην παιδική του ηλικία, η απόδρασή του στην Αμερική με τον λιγομίλητο πατέρα του, η ερωτική του ιστορία με τη γυναίκα του, η οποία διαλύθηκε κάτω από έναν ιστό ψεμάτων και οι καλύτερές του στιγμές, αυτές της πατρότητας.

Ένας βαθύς στοχασμός στην ιστορία, στην πατρότητα και τις πολλαπλές ταυτότητες που καθένας μας υιοθετεί στη διάρκεια της ζωής του – τις εγγενείς και αυτές που κατασκευάζει.

ISBN: 978-960-566-382-7

σελ.: 336

Η Αmity Gaige (Άμιτι Γκέιτζ) είναι συγγραφέας τριών μυθιστορημάτων. Το βιβλίο της Ο καλός πατέρας μεταφράζεται και πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 σε δεκαοχτώ χώρες. Ήταν στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία του 2013 των Huffington Post, Washington Post, Amazon, Publishers Weekly, New York Times. Η Amity Gaige έχει λάβει πλήθος διακρίσεων και για τα δύο προηγούμενα βιβλία της, ενώ το 2006 είχε χαρακτηριστεί ως μια από τις πέντε πιο ελπιδοφόρες λογοτεχνικές φωνές ηλικίας κάτω των 35 των ΗΠΑ από το National Book Foundation. Έχει λάβει την υποτροφία Fullbright καθώς και υποτροφίες για παραμονή στους καλλιτεχνικούς ξενώνες MacDowell και Yadoo. Διηγήματα, δοκίμια και κριτικές της δημοσιεύονται σε έντυπα όπως οι Los Angeles Times, οι New York Times και αλλού. Ζει στο Κονέκτικατ με την οικογένειά της και αυτή την περίοδο είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στο Κολέγιο Άμχερστ.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews