Βιβλίο

Ο κορονοϊός είναι εδώ! Αλήθεια όμως από πού ήρθε;

Ο κορονοϊός είναι εδώ! Αλήθεια όμως από πού ήρθε;

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Anubis το βιβλίο της Fang Fang (φιλολογικό ψευδώνυμο της Wang Fang) «Το ημερολόγιο της Γιουχάν- Ανταπόκριση από μια πόλη σε καραντίνα» (περισσότερα δείτε εδώ).

«Οι Κινέζοι δεν ήταν ποτέ λαός που παραδέχεται τα λάθη του».

Η διάσημη Κινέζα συγγραφέας κατέγραψε από την πρώτη στιγμή της έξαρσης της καραντίνας πώς βίωσε τον εγκλεισμό, τα γεγονότα στην πόλη της Γιουχάν, τις αναρτήσεις που γίνονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

«Δεν έχω ακούσει κανένα να βγει και ν’ αναλάβει την ευθύνη ή έστω ν’ απολογηθεί. Σε ποιον ν’ απευθυνθούν οι οικογένειες των θανόντων; Ποιον ν’ αναθεματίσουν»;

Αν και πρόκειται κυρίως για μία προσωπική μαρτυρία, μπορείς εύκολα να καταλάβει κανείς πώς αντιμετωπίστηκε αρχικά ο κορονοϊός στην πόλη, από την οποία ξεκίνησε η εξάπλωσή του.

Κάνει αναφορά στην πολιτεία, η οποία,δρώντας άμεσα, κατασκεύασε το νοσοκομείο Χουοσενσάν μέσα σε 6 ημέρες, αλλά όπως λέει και μια κινεζική παροιμία: «Νερό που βρίσκεται μακριά τη φωτιά εδώ δεν τη σβήνει», αφού ήδη τα κρούσματα, οι νεκροί και η εξάπλωση ήταν εκτός ελέγχου.

Ένα βιβλίο που δίνει πολλές απαντήσεις, αλλά και μια νότα αισιοδοξίας, αφού η Γιουχάν τα κατάφερε…

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews