Θέατρο

«Ο Μισάνθρωπος» 

«Ο Μισάνθρωπος» 

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του εμβληματικού Γάλλου δραματουργού Μολιέρου -που μέσα από τα αριστουργήματά του άλλαξε την κωμωδία μια για πάντα-, ο πολυσχιδής σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας καταπιάνεται τη νέα θεατρική σεζόν με τη γνωστή κωμωδία – αίνιγμα «Ο Μισάνθρωπος» και βρίσκει τον απόλυτο ήρωά της στο πρόσωπο του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. 

Σε ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας έχει θέση ο έρωτας; 

Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο αυτοβιογραφικός «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου, είναι γραμμένος με σαρκασμό, θυμό και γνώση της γελοιότητας μιας κοινωνίας σαθρής που η υποκρισία, η διαπλοκή, ο ναρκισσισμός, η αδικία, ο σεξισμός, η επίδειξη του πλούτου, ο θρίαμβος της μετριότητας και η κυριαρχία της εικόνας είναι μερικές από τις παθογένειές της. 

Ο Αλσέστ, ο ήρωας του έργου, επιθετικός και αηδιασμένος με την υποκρισία των ανθρώπων, ερωτεύεται παθιασμένα την όμορφη Σελιμέν, το απόλυτο θηλυκό – προϊόν αυτού του συστήματος που απεχθάνεται. Και παγιδεύεται. 

Στο Μισάνθρωπο η κωμική πένα του Μολιέρου έχει την ευκαιρία να σατιρίσει, με τα υλικά της κωμωδίας που αυτός ο ιδιοφυής συγγραφέας ξέρει να χρησιμοποιεί, την αέναη μάχη του αρσενικού και του θηλυκού. 

Σκηνοθεσία/ Απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας 

Σκηνικά: Ηλένια Δουλαδίρη – Γιάννης Κακλέας 

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη 

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου 

Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρέα Σαμαροπούλου 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ευγενία Σαμαρά, Στέλιος Ιακωβίδης, Αθηνά Μουστάκα, Θάνος Μπίρκος, Φωτεινή Αθερίδου, Αυγουστίνος Κούμουλος 

Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη 

Βίντεο- Επεξεργασία εικόνας: Παντελής Μάκκας 

Γραφείο τύπου – Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη 

Social Media -Διαφήμιση: Renegade Media / Βασίλης Ζαρκαδούλας 

Παραγωγή: ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ 

Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου 

Θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ 

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews