Βιβλίο

Ο «Παράξενος Καιρός» είναι «παντός καιρού»…

Ο «Παράξενος Καιρός» είναι «παντός καιρού»…

Το νέο βιβλίο που Joe Hill που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ), φέρει το όνομα «Παράξενος Καιρός» και αποτελείται από 540 σελίδες περίπου. Και αν πιστεύετε ότι θα διαβάσετε μία ιστορία, ήδη πέσατε έξω από την αρχή, αφού πρόκειται για τέσσερα μικρά μυθιστορήματα, με ισχυρή δόση τρόμου. «Φωτογραφία», «Απασφαλισμένος», «Ψηλά», «Βροχή» οι τίτλοι των αντίστοιχων ιστοριών με το μοναδικό συγγραφικό ύφος του Hill: γρήγορη πλοκή, κυνισμός, εναλλαγή αφήγησης- διαλόγων, λεπτό χιούμορ, διακριτικός φόβος, ισορροπημένες συναισθηματικές εξάρσεις, χωρίς υπερβολικά ξεσπάσματα.

Φαίνεται ότι ο συγγραφέας ακολουθεί κατά πόδας τα βήματα του πατέρα του (είναι γιος του Stephen King), ακόμα και στις συγγραφικές «ιδιοτροπίες», αφού μετά τον «Πυροσβέστη», ένα αρκετά ογκώδες μυθιστόρημα, επανέρχεται με συλλογή μεγάλων διηγημάτων, αν μπορούσαμε να αποκαλέσουμε έτσι τον «Παράξενο Καιρό».

Η πρώτη ιστορία πραγματεύεται την ιστορία ενός εφήβου που απειλείται από ένα γεμάτο τατουάζ κακοποιό που έχει εμμονή στη φωτογραφία, η δεύτερη ένα μακελειό σ’ ένα εμπορικό κέντρο, η τρίτη την απόπειρα πτώσης με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο, που έχει μια αναπάντεχη κατάληξη και η τέταρτη μια «περίεργη» βροχή που ξεσπά μια αυγουστιάτικη ημέρα στο Κολοράντο.

Η μετάφραση της Βεατρικής Καντζόλα- Σαμπατάκου δίνει πιο «λογοτεχνική» χροιά στην ανάγνωση, βοηθώντας την «εξομάλυνση» του απόλυτου τρόμου που προσπαθεί να σου γεννήσει αυτό το βιβλίο. Ακόμα και η καθημερινή ρουτίνα των πρωταγωνιστών περιγράφεται με τέτοιο τρόπο, που σου δημιουργεί αναγνωστικό άγχος για το τί πρόκειται να τους συμβεί στις παρακάτω σελίδες.

Οι λάτρεις του είδους θα χρειαστούν μόλις λίγες ώρες για να το ολοκληρώσουν…

Γ.Σ.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews