Βιβλίο

«Όσα δεν έγιναν»

«Όσα δεν έγιναν»

του Χριστόφορου Ευθυμίου από τις εκδόσεις Βακχικόν

Καθώς σκέφτεται το παρελθόν, ο Νίκος συνειδητοποιεί πως αυτά που δεν συνέβησαν, δεν γερνούν ποτέ. Μετατοπίζονται κάθε στιγμή προς το μέλλον και όσο πιο βαθιά καταχωνιάζονται τόσο πιο επίμονα μας καλούν να τα φέρουμε στο φως.

Τρεις δεκαετίες πριν, τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής, αγωνιζόταν να κάνει σχέση με την Αγγέλα, με την οποία είναι πλέον ζευγάρι, σε έναν γάμο αδιέξοδο και για τους δύο. Με το πέρασμα των χρόνων συμβιβάζεται με μια δουλειά ανούσια και πολλές φορές ταπεινωτική. Σε ώριμη πια ηλικία, γνωρίζει τη Βιβή, με την οποία ξεκινά μια εξωσυζυγική σχέση. Η ψυχική εγγύτητα μεταξύ τους είναι τόσο ισχυρή, ώστε ο Νίκος βρίσκει το θάρρος να αποκαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό από τη φοιτητική εποχή, κάτι που δεν έχει εξομολογηθεί σε κανέναν και που τον βασανίζει σε όλη του τη ζωή.

Στο Όσα δεν έγιναν, στοιχεία παρωδίας και αγωνίας, ατομικής περιπέτειας και συλλογικής μνήμης συνδυάζονται σε μία ιστορία προσωπικής ενηλικίωσης, συντροφικότητας και πολιτικής αναζήτησης, κοινωνικής αποξένωσης και επαγγελματικής ενσωμάτωσης.

Εξώφυλλο: Alona Chernyshkova (Istockphoto.com)

ISBN: 978-618-231-012-0

Σελίδες: 120

Ο Χριστόφορος Ευθυμίου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1968. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διδάκτορας πολιτικής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει σε συνέδρια φιλοσοφίας και δημοσιεύει άρθρα σε συναφή περιοδικά, ενώ παράλληλα ασχολείται με την πεζογραφία, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Το Όσα δεν έγιναν είναι το πρώτο του βιβλίο.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link