Βιβλίο

«Παλιοί Λογαριασμοί»

«Παλιοί Λογαριασμοί»

του Γρηγόρη Αζαριάδη από τις εκδόσεις Bell

Το πρώτο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη,  που σηματοδότησε τη νέα εποχή της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, σε νέα έκδοση!

Λίγο μετά την πτώση της Χούντας, μια παρέα αντιεξουσιαστών σπουδαστών βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγάλης αποχής στο Αμερικανικό Κολέγιο. Μερικά χρόνια αργότερα, ακολουθεί η πορεία τους προς την αλλοτρίωση και την αφομοίωση από το μηχανισμό του κράτους και η ανέλιξή τους σε μέλη της υψηλής κοινωνίας.

Και τότε εμφανίζεται, σαν φάντασμα από το παρελθόν, ένας αόρατος φύλακας άγγελος –ή εκδικητής;– με σκοπό να κλείσει τους «παλιούς λογαριασμούς» με τους παλιούς φίλους… Ο υπαστυνόμος Μίραλης, που θα αναλάβει με την ομάδα του την υπόθεση, θα συναντήσει το μυστηριώδη αστυνομικό Μαύρο Βαρόνο και θα εμπλακεί σ’ ένα σκοτεινό mind game με το ηθικό δίλημμα «απονομή δικαιοσύνης ή εκδίκηση;»

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Ο Γρηγόρης Αζαριάδης πατάει στα χνάρια του Πέτρου Μάρκαρη και στη μεσογειακή νουάρ λογοτεχνία… Η αργκό γλώσσα, η αθυροστομία και οι τολμηρές ερωτικές σκηνές αποτελούν βασικά στοιχεία της αφήγησης».

Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας, κριτικός, θεωρητικός αστυνομικής λογοτεχνίας

«Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη είναι ένα καταιγιστικό πολάρ, που καθηλώνει με τις ανατροπές και την καλοδουλεμένη πλοκή του».

Νίκος Κουρμουλής, δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας

«Μεταφέρει με μαγικό τρόπο την παράδοση του neo-polar του γαλλικού Μάη στη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία».

Δημήτρης Σίμος, συγγραφέας

«Ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, στο οποίο συστήνεται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωταγωνίστριες –και για την ακρίβεια η πρώτη– στο χώρο της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Εντρυφήστε!»

Βαγγέλης Γιαννίσης, συγγραφέας

ISBN: 978 960 507 155 4

Σελίδες: 408

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης γεννήθηκε το Φλεβάρη του 1951 στην Αθήνα, όπου συνεχίζει απτόητος να ζει. Είναι παντρεμένος με τη Νίτσα Βραχνίδου κι έχει δύο συν ένα παιδιά, τον Χρήστο, τη Σοφία και τον Στρατή, και μια απίστευτη εγγονή, τη Μελίνα. Γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα και κριτικές αστυνομικής λογοτεχνίας. Βιβλία του που έχουν εκδοθεί είναι τα Παλιοί λογαριασμοί (πρώτη έκδοση Γαβριηλίδης 2012), Τελευταία παράσταση της Μαρίνας Φιλίππου (Γαβριηλίδης 2013), Το μοτίβο του δολοφόνου (Γαβριηλίδης 2015), Σκοτεινός λαβύρινθος (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2018) και Παραπλάνηση (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2020). Δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του κλασικού νουάρ (Τσάντλερ), του γαλλικού νεο-πολάρ (Μανσέτ) και του κοινωνικοαστυνομικού μυθιστορήματος (Σγιεβάλ-Βαλέε), και στο ζενίθ των φαντασιώσεών του αρχίζει να πιστεύει ότι γράφει στο δικό τους ύφος.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews