Θέατρο

«Περσινή αρραβωνιαστικιά»

«Περσινή αρραβωνιαστικιά»

Το πρώτο διήγημα του πρώτου βιβλίου της πεζογράφου Ζυράννας Ζατέλη μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο και παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από 18 Ιανουαρίου 2014 από την Ομάδα Elephas tiliensis σε σκηνοθεσία
Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου
με τις
Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα.

Ένα κορίτσι αρραβωνιάζεται τον Μάρκο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 1961. Γυναίκα πια, ανοίγει τα φύλλα της μνήμης της και αναβιώνει το γεγονός που επικυρώνει την είσοδό της στην περίοδο που η ίδια αποκαλεί «πρώτη μοναξιά της ζωής της». Ο πρώτος έρωτας για το παιδί θα γίνει ένας παλιός πόνος για τον ενήλικα.

Η γραφή της Ζατέλη μας συνδέει με την παράδοση απαλλάσσοντάς την από το φολκλόρ και φανερώνει ένα ποιητικό παραμύθι που μιλά με τρόπο υπαινικτικό, αλλά και ωμό, για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις μύχιες σκέψεις, τις κρυφές επιθυμίες, τον φόβο και την έλξη του θανάτου, τη σύνδεση της καθημερινής πραγματικότητας με το μεταφυσικό, τη φαντασία και τη μαγεία.

Η περσινή αρραβωνιαστικιά με κίνητρο την ασίγαστη περιέργεια εισδύει ήσυχα και ουσιαστικά στον διαφορετικό και υπέροχο κόσμο του άλλου, επινοεί μια καινούρια γλώσσα μυστική και ακατανόητη, μένει ακίνητη για ώρες μπροστά στον αρραβωνιαστικό της προκειμένου να «ξαλαφρώσει από το βάρος και την αοριστία ενός κόσμου γεμάτου αντιθέσεις που την περιτριγιρίζει, τη φοβίζει και δεν την αφήνει να ησυχάσει».
Μια ιστορία που βουτάει στο καζάνι της πρώτης αφύπνισης και σοκάρει μέσα από την απλότητα και το χιούμορ της, αποκαλύπτοντας τους μυστικούς και θαυμάσιους μηχανισμούς της ανθρώπινης ψυχής.

Η «Περσινή αρραβωνιαστικιά» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Η ομάδα Elephas tiliensis έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο “Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων” που οργανώνει ο ΟΕΘ (Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων) και το ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών)

Σκηνοθεσία
: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου

Μουσική
costinho (Κωστής Ζουλιάτης)

Παίζουν: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα (Εισαγωγή Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου)

Από 18 Ιανουαρίου έως 13 Απριλίου 2014

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:15,
Κυριακή 19:00

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 12€, φοιτητικό 10€, ανέργων 8€

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο Του Νέου Κόσμου Δώμα, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, στάση Μετρό-Τραμ Συγγρού-Φιξ, τηλ. 210 9212900

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews