Βιβλίο

«Πες μου να έρθω κι όλα τ’ αφήνω… αλλά πες μου το»

«Πες μου να έρθω κι όλα τ’ αφήνω… αλλά πες μου το»

του Αλμπέρτ Εσπινόσα από τις εκδόσεις Πατάκη

Η δουλειά του Ντάνι είναι να βρίσκει παιδιά που έχουν εξαφανιστεί. Τη στιγµή που η σύντροφός του φτιάχνει τις βαλίτσες της και τον εγκαταλείπει, λαµβάνει ένα τηλεφώνηµα από κάποιον πατέρα που του ζητάει απεγνωσµένα βοήθεια. Η υπόθεση θα τον οδηγήσει στο Κάπρι, στον τόπο που ξεχειλίζει από τις αναµνήσεις της παιδικής του ηλικίας, καθώς κι εκείνες για δύο ανθρώπους που σηµάδεψαν τη ζωή του: τον κ. Μαρτίν και τον Τζορτζ. Η συνάντηση µε το παρελθόν θα αναγκάσει τον Ντάνι να αναλογιστεί τη ζωή του, τον έρωτα και όλα όσα αξίζουν πράγµατι τον κόπο.

Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω σε όλους αυτούς που ακόµη διεκδικούν το δικαίωµα στη διαφορά και παλεύουν απέναντι σ’ εκείνους που θέλουν να είµαστε όλοι ίδιοι.    Α.Ε.

ISBN: 978-960-16-4861-3

Σελίδες: 240

Ο Αλµπέρτ Εσπινόσα (Βαρκελώνη, 1973), είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος για το θέατρο, τον κινηµατογράφο και την τηλεόραση και χηµικός µηχανικός. Είναι ο δηµιουργός των ταινιών Planta 4α (Διαµέρισµα 4α ), Va a ser que nadie es perfecto (Κοίτα να δεις που κανείς δεν είναι τέλειος), Tu vida en 65´ (Η ζωή σου σε 65΄), No me pidas que te bese, porque te besaré (Μη µου ζητάς να σε φιλήσω, γιατί θα το κάνω) και Héroes (Ήρωες). Είναι τακτικός συνεργάτης ραδιοφωνικών προγραµµάτων και έχει δική του στήλη στο El periódico de Catalunya. Είναι δηµιουργός και σεναριογράφος των 13 επεισοδίων της επιτυχηµένης τηλεοπτικής σειράς Polseres vermelles, της οποίας τα τηλεοπτικά δικαιώµατα για την Αµερική αγόρασε ο Στίβεν Σπίλµπεργκ και η Dreamworks. To πρώτο του βιβλίο, το αυτοβιογραφικό El mundo amarillo (2008, Ο κίτρινος κόσµος.  Αν πιστεύεις στα όνειρα, τότε θα πραγµατοποιηθούν, BestMemoir 2012, εφ. Independent, υπό έκδοση από τις Εκδόσεις Πατάκη), είχε εξαιρετική επιτυχία και µεταφράζεται σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Το µυθιστόρηµά του Πες µου να έρθω κι όλα τ’ αφήνω… αλλά πες µου το σηµείωσε ακόµη µεγαλύτερη επιτυχία και τον καταξίωσε ως έναν από τους πιο επιτυχηµένους συγγραφείς του καιρού µας.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews