Μουσική

Πραγματική «γιορτή της μουσικής» με τη Μαρίζα Ρίζου στο Gazarte

Πραγματική «γιορτή της μουσικής» με τη Μαρίζα Ρίζου στο Gazarte

Τί κι αν την ίδια ώρα το περασμένο Σάββατο οι περισσότεροι ήταν καθηλωμένοι στους τηλεοπτικούς τους δέκτες παρακολουθώντας τη Eurovision; Η Μαρίζα Ρίζου δεν χρειάστηκε να. μεγαλώσει μούσια για να γεμίσει το Gazarte, Βουτάδων 43 στο Γκάζι, καθώς ο κόσμος έσπευσε να τιμήσει την νεαρή καλλιτέχνιδα στην τελευταία από μια σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων που έκανε φέτος σε έναν από τους πιο όμορφους, αλλά και πιο ιδιαίτερους, από πολλές απόψεις, συναυλιακούς χώρους των Αθηνών.

Η Μαρίζα Ρίζου, μια άκρως «jazz» καλλιτέχνιδα, υπό πολλές έννοιες, η οποία όμως αδικείται από το να περιορίζεται από ταμπέλες, έχει ήδη κάνει αίσθηση στην εγχώρια μουσική σκηνή, τόσο με τον πρώτο της προσωπικό δίσκο, ο οποίος τιτλοφορείται «Γλυκό Πρωί», όσο και με τις άκρως επιτυχημένες και γεμάτες ενέργεια live εμφανίσεις της. Διότι είναι αυτή ακριβώς η ενέργεια, η ψυχή, το μεράκι, η τρέλα, η απόλυτη αγάπη για τη μουσική που έχει η ίδια, αλλά κι η άκρως «σφιχτοδεμένη» μπάντα της τα στοιχεία εκείνα που κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό θεατή. Διότι δεν είναι μικρό πράγμα να κάνεις ένα ολόκληρο μαγαζί άλλοτε να χορεύει, άλλοτε να τραγουδάει, αλλά ποτέ να μη μένει αδρανές σε κάθε πρόσταγμά σου. Κι αυτό η Μαρίζα το κατάφερε και στην τελευταία της εμφάνιση για φέτος στο Gazarte.

Η νεαρή καλλιτέχνιδα ανέβηκε λίγο μετά τις 10 στη σκηνή με την επταμελή μπάντα της και μαζί παρουσίασαν μια ευρεία «γκάμα» τραγουδιών, τόσο από την προσωπική δισκογραφία της, όσο και διάφορες διασκευές ελληνικών και ξένων κομματιών, δημιουργώντας μια ποικιλία από ηχοχρώματα, χωρίς όμως ποτέ να χάνεται η ταυτότητα κι η ομοιογένεια. Πέραν από την τόσο ιδιαίτερη φωνή της, μου έκανε ουσιαστική αίσθηση η πηγαία ικανότητα της να κατευθύνει το πλήθος, να παίζει με τον κόσμο, αλλά πάνω απ’ όλα, μου έκανε αίσθηση το τόσο ζεστό κι ειλικρινές χαμόγελό της καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της. Στο μουσικό σκέλος ξεχώρισα τις εκτελέσεις στα δικά της «Θυμωμένο Βαλς», «Γλυκό Πρωί» και «Summer Taste», στο «Μάμπο Μπραζιλέρο», αλλά και στο «You Make Me Feel», ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ανέβηκε ο Φοίβος Δεληβοριάς στη σκηνή για να ερμηνεύσουν μαζί κάποια δικά του τραγούδια. Ειδικά το ντουέτο τους στην «Υβρεοπομπή» ενθουσίασε και διασκέδασε το κοινό με τρόπο μοναδικό και κατέδειξε την ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ που έχουν κι οι δυο. Προς το κλείσιμο η μπάντα κι ο κόσμος έγιναν ένα σε μια γιορτινή και κάπως φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα.

Συνοψίζοντας, αν δεν είχατε ακούσει ως τώρα το όνομα της Μαρίζας Ρίζου ως σήμερα, κρατήστε το, γιατί σίγουρα θα σας απασχολήσει στο μέλλον. Όσον αφορά τους παρευρισκόμενους στο Gazarte το περασμένο Σάββατο, είμαι βέβαιος ότι στο σύνολό τους έφυγαν άκρως ικανοποιημένοι και με μια γλυκιά προσμονή μέχρι την επόμενη φορά.

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

  • «Θα ‘δινα τα πάντα!»

    Ο Αγγελος Ανδριανός, ο ερμηνευτής με την αισθαντική φωνή και την ξεχωριστή χροιά μετά από τα εξαιρετικά...

  • «Έλα»

    Πέρα από την εξαιρετική ερμηνεία της Σαλίνας ακούστε με ιδιαίτερη προσοχή και την ευαίσθητη αλλά ταυτόχρονα και...

  • «60 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος»

    Ο Χρήστος Νικολόπουλος γιορτάζει με μία μεγάλη περιοδεία τα 60 του χρόνια στον πολιτισμό! Ο Χρήστος Νικολόπουλος,...

  • «Πάμε Να Φύγουμε»

    O Χρήστος Κούρτογλου επανέρχεται στο μουσικό προσκήνιο κυκλοφορώντας το νέο single από το επερχόμενο άλμπουμ του, με...

Copyright © 2015-2016 Clevernews