Κινηματογράφος

«Πρωταθλητές με Ψυχή» (McFarland, USA)

«Πρωταθλητές με Ψυχή» (McFarland, USA)

Ο Kevin Costner πρωταγωνιστεί σε μια συγκινητική, αληθινή ιστορία σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του σπουδαίου ηθοποιού. Το “McFarland, USA”, σε σκηνοθεσία της Νεοζηλανδής Niki Caro (Το Σημάδι της Φάλαινας), διαδραματίζεται το 1987 και παρακολουθεί την προσπάθεια ενός προπονητή στίβου να γεφυρώσει τις διαφορές του με την ομάδα Λατινοαμερικανών εφήβων  που έχει αναλάβει, καθώς και να πραγματοποιήσει ένα διαφορετικό αμερικάνικο όνειρο, μακριά από την πεπατημένη. Γεμάτη έμπνευση και ελπίδα, η ταινία διαθέτει τη στόφα ενός κλασικού οικογενειακού φιλμ για τη δύναμη της θέλησης.

Ο προπονητής Jim White (Kevin Costner) αναλαμβάνει τη σχολική ομάδα στίβου της McFarland, μιας μικρής καλιφορνέζικης πόλης, όπου ζουν κυρίως Λατινοαμερικανοί. Επαγγελματικά δεν έχει άλλη επιλογή από το να τα καταφέρει σε μια κοινότητα που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ήξερε μέχρι τότε. Οι καταπληκτικές επιδόσεις των αγοριών, αλλά και η αλληλεγγύη μεταξύ τους, τον εντυπωσιάζουν και ο προπονητής White θα βάλει τα δυνατά του και θα καταφέρει να απογειώσει την ομάδα. Στην πορεία, ο Jim και η οικογένεια του θα ανακαλύψουν ότι αυτή η μικρή και τόσο διαφορετική κοινότητα είναι το σπίτι που πάντα έψαχναν.

Η πόλη McFarland στην Καλιφόρνια είναι γνωστή ως  αγροτικό κέντρο.  Είναι μία μικρή πόλη με οικογένειες και ανθρώπους που πηγαίνουν στην εκκλησία. Η ιστορία της ταινίας ξεκίνησε όταν ο προπονητής Jim White ανέλαβε την ομάδα του σχολείου και τους μετέτρεψε σε πρωταθλητές στίβου με πολλές συνεχόμενες διακρίσεις.  Κάθε χρονιά η ομάδα κέρδιζε τίτλους – έτσι οι ζωές τους, αλλά και η κοινότητά τους, άλλαξαν για πάντα.

Η σκηνοθέτις Niki Caro ξεκίνησε να δουλεύει για την ταινία γνωρίζοντας προσωπικά τον Jim White και τη γυναίκα του Cheryl. Μας λέει σχετικά, «ο  Jim είναι ένας εκπληκτικός άντρας. Έμεινα μαζί τους και με σύστησαν στην απίστευτη κοινότητα του McFarland. Αν πας στο McFarland τώρα, ο Jim είναι ακόμα εκεί έξω με το ποδήλατο του, τρέχοντας με τα παιδιά κάθε απόγευμα. Και οι αθλητές της αρχικής ομάδας τρέχουν μαζί τους. Το βρίσκω υπέροχο αυτό. Επιβεβαιώνει ότι η ταινία δεν είναι απλώς ψυχαγωγική. Είναι η ίδια η ζωή αυτών των ανθρώπων».

Σκηνοθεσία:Niki Caro

Σενάριο: Christopher Cleveland, Bettina Gilois, Grant Thompson

Παίζουν: Kevin Costner, Maria Bello, Morgan Saylor, Martha Higareda, Michael Aguero, Serbio Avelar, Hector Duran, Rafael Maftinez, Johnny Ortiz, Carlos Pratts

Διάρκεια: 129’

23 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link