Κινηματογράφος

«September»

«September»

Το «September» ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά, διεθνής κινηματογραφικά φεστιβάλ (Διαγωνιστικό τμήμα – Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι, Τμήμα City to City – Φεστιβάλ Τορόντο, Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αμβούργου, Φεστιβάλ του Ελσίνκι, Νύχτες Πρεμιέρας), όπου εξυμνήθηκε από κοινό και κριτικούς για την αφοπλιστική του ειλικρίνεια και την αριστοτεχνική, ρεαλιστική, απόδοση της ανθρώπινης καθημερινότητας. Από τις 3 Οκτωβρίου, το ευαίσθητο σύμπαν της Πέννυς Παναγιωτοπούλου αναμένεται να προσγειωθεί ως καθρέφτης ανάμεσά μας, με σκοπό να ενισχύσει το βλέμμα μας σε μια επιχείρηση ενδελεχούς παρατήρησης του ψυχισμού τον ανθρώπων. Των θνητών εκείνων ανθρώπων που προσπερνάμε και μας προσπερνούν, καθημερινά, στην προσπάθειά μας να προλάβουμε τη ζωή.

Οι άνθρωποι συχνά διηγούμενοι τις ιστορίες τους, λένε ταυτόχρονα και μιαν άλλη ιστορία, την οποία δεν γνωρίζουν ότι την λένε, και συχνά αυτή είναι η σημαντικότερη. Αυτό προσπάθησα να κάνω στην ταινία, να βρω τις ρωγμές που μπαίνει αυτό το φως, που φωτίζει αυτό που δεν λέγεται. Όταν παραδεχτείς πως υπάρχει, μπορείς και να το αποτυπώσεις.

Πέννυ Παναγιωτοπούλου

Η Άννα ζει με τον σκύλο της τον Μανού σε ένα μικρό διαμέρισμα. Πιστεύει ότι θα ζήσουν μαζί για πάντα. Όταν ο Μανού πεθαίνει, η Άννα ζητά να τον θάψει στον κήπο του σπιτιού της απέναντι οικογένειας. Το πρόσχαρο σπίτι γίνεται το καταφύγιό της. Ερωτεύεται την άλλη γυναίκα, τα παιδιά, και την ζωή που ζούνε. Η οικογένεια όμως δεν έχει ανάγκη την αγάπη της Άννας. Η Άννα, που ξέρει καλά τι σημαίνει να είσαι πιστός, δεν το βάζει κάτω. Όπως, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που χωρίζει το καλοκαίρι από τον χειμώνα, έτσι και ο «Σεπτέμβρης» της Άννας, είναι μια ιστορία για τα ψυχικά σύνορα, το πως δοκιμάζονται οι αντοχές της αγάπης, της πίστης, αλλά και της διαφορετικότητας. Ο Σεπτέμβρης είναι το σύνορο, μια αχνή παρένθεση ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα.

3 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon.

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews