Βιβλίο

«Το σπίτι με τα μυστικά»

«Το σπίτι με τα μυστικά»

της Ανριέτ Λαζαρίδη- Πάουερ από τις εκδόσεις Πατάκη

Βοστώνη, 2000 – η Καλλιόπη Νοτάρη Μπράουν δέχεται ένα σοκαριστικό τηλεφώνηµα από τη µητέρα της στην Ελλάδα. Ο πολυαγαπηµένος της θείος Νέστορας πέθανε, και τώρα η Κάλλι πρέπει να πάει στην Πάτρα για να παραλάβει την κληρονοµιά της. Η µητέρα της η Κλειώ –µε την οποία οι σχέσεις τους ήταν ανέκαθεν τεταµένες– προσπαθεί να την αποτρέψει από αυτό το ταξίδι. Προβληµατισµένη για την παράξενη συµπεριφορά της µητέρας της, και µπερδεµένη από τον πρόσφατο δικό της αρραβώνα, η Κάλλι αρπάζει την ευκαιρία να δραπετεύσει από τη Βοστώνη και να επισκεφθεί την πόλη των παιδικών καλοκαιριών της. Φτάνοντας στο ξέφρενο αποκορύφωµα του πατρινού καρναβαλιού, η Κάλλι αποδύεται σε έναν αγώνα να συναρµολογήσει τα κοµµάτια µιας ιστορίας που η µητέρα της προσπαθεί να κρατήσει κρυφή. Ανάµεσα στα υπάρχοντα του Νέστορα ανακαλύπτει στοιχεία ενός επί µακρόν θαµµένου οικογενειακού µυστικού, που θα της αλλάξει κάθε βεβαιότητα για το παρελθόν της µητέρας της, αλλά και για το δικό της µέλλον.

Ελλάδα, 1940 – µεγαλώνοντας σε εύπορη αστική οικογένεια της Πάτρας, η Κλειώ Νοτάρη και τα αδέλφια της αισθάνονται απρόσβλητοι από τις επερχόµενες επιπτώσεις του Β΄ ΠαγκοσµίουΠολέµου, ωστόσο η ιταλική επίθεση βυθίζει τη µέχρι πρότινος προνοµιούχα ζωή τους στο χάος. Τα άλλοτε ανέµελα καλοκαίρια στην εξοχή, µέσα στα λιβάδια µε το τριφύλλι, σηµαδεύονται τώρα από ασκήσεις αντιαεροπορικής άµυνας. Το καρναβάλι, µε τις πολύχρωµες µασκαράτες και τους αποκριάτικους χορούς του, γιορτάζεται πια στο σπίτι, µε κοστούµια ραµµένα από τα περισσεύµατα των µεταξωτών στρατιωτικών αλεξίπτωτων. Και καθώς ο πόλεµος κορυφώνεται, τα γεγονότα µιας µοιραίας βραδιάς θα ανατρέψουν για πάντα το µέλλον της Κλειώς…

ISBN: 978-960-16-5143-9

Σελ.: 496

Η Henriette Lazaridis Power είναι Ελληνοαµερικανίδα πρώτης γενιάς. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Middlebury College, στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης ως υπότροφος Rhodes και στο Πανεπιστήµιο της Πενσυλβάνια. Δίδαξε στο Χάρβαρντ για δέκα χρόνια, τα τέσσερα εκ των οποίων διετέλεσε κοσµήτορας. Έχει ιδρύσει το λογοτεχνικό περιοδικό The Drum, που εκδίδεται σε ηχητική µορφή. Ασχολείται συστηµατικά µε την αγωνιστική κωπηλασία, και προ-πονείται στον ποταµό Τσαρλς της Βο-στώνης.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews