Βιβλίο

«Στα Χρόνια της Ελπίδας»

«Στα Χρόνια της Ελπίδας»

της Μαρίας  Παπαδοπούλου από τις εκδόσεις Λιβάνη

«Τι παιγνίδια μάς παίζει πραγματικά η μοίρα! Εκεί που τα έχουμε τακτοποιήσει τόσο καλά μέσα στο μυαλό μας, που σκιαγραφούμε την πορεία μας, που παίρνουμε όρκο για το χαρακτήρα και τα πιστεύω μας, κάπου στη γωνία μάς περιμένουν εκπλήξεις και ανατροπές που ποτέ δε φανταστήκαμε. Ληστές και αγύρτες έρχονται να λεηλατήσουν όσα έχουμε αποταμιεύσει και γυμνοί και αδύναμοι πλέον γινόμαστε έρμαιο σε λανθασμένα χέρια. Δοκιμασίες άραγε; Τιμωρίες μέχρι να διορθωθούμε; Ή έρχεται η ίδια η ζωή να μας τοποθετήσει εκεί που πραγματικά ανήκουμε;»

Πώς ένα μικρό, εύπορο κορίτσι αντιμετωπίζει τις μεγάλες ευαισθησίες του, αλλά και το συναγωνισμό με την ωραία μητέρα του; Πώς ξεφεύγει από τη ρετσινιά της… πλούσιας, ώστε να μην προκαλεί ανασφάλεια στις φίλες της; Η ηρωίδα του συναρπαστικού αυτού μυθιστορήματος, η Βασιλική, ενώ απολαμβάνει την αναβαθμισμένη τρελή δεκαετία στα τέλη του εξήντα αρχές του εβδομήντα, θέλοντας και μη παρακολουθεί τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, την ίδια στιγμή που αρχίζει να αντιλαμβάνεται την απήχησή της στο άλλο φύλο και τους… συνακόλουθους μπελάδες στην προσπάθειά της να μην πληγώσει κανέναν.

Σελίδες: 767

Η Μαρία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Η αγάπη της για την τέχνη, την ιστορία και τη λογοτεχνία φάνηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Ένας διαγωνισμός ποίησης στάθηκε αφορμή για να αναδειχτεί το ταλέντο της. Παρ’ όλα αυτά, οι συγκυρίες μετά το Γυμνάσιο Κύκκου την οδήγησαν στο τμήμα θετικών επιστημών του Παγκύπριου Γυμνασίου, για να ακολουθήσουν κατόπιν σπουδές στο Παρίσι στον κλάδο των οικονομικών. Για μερικά χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, ώσπου τελικά την κέρδισε η οικογένεια και η πλήρης ενασχόληση με τα παιδιά.

Η έντονη ανάγκη της να εκφραστεί καλλιτεχνικά την έστρεψε στη ζωγραφική, στην οποία έμεινε πιστή για πολλά χρόνια. Λίγο πριν από τη μεγάλη αναδρομική της έκθεση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στην Πύλη Αμμοχώστου εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, Αθάνατοι, αφού η παλιά αγάπη της για τη λογοτεχνία έκανε δυναμικά την επανεμφάνισή της. Ακολούθησαν το Τρεις Μήνες στην Γκρενόμπλ και το Δαμάζοντας τα Ήρεμα Φεγγάρια. Το Στα Χρόνια της Ελπίδας είναι το τέταρτο βιβλίο της.

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews