Βιβλίο

«…στο Café»

«…στο Café»

της Ειρήνης Σοφιανού από τις εκδόσεις Βακχικόν

Η Πατρίτσια και η Εύα είναι αδερφές και καθημερινά ξεκινούν τη μέρα τους πίνοντας μαζί η πρώτη τον καφέ της και η δεύτερη το τσάι της σε ένα café. Οι διαφωνίες και οι καβγάδες συνοδεύουν αυτή τους τη συνήθεια.

Μετά από απαίτηση της Πατρίτσια, το πατρικό τους σπίτι χωρίστηκε σε δύο ξεχωριστά, όταν εκείνη επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια, ώστε να μη συγκατοικεί με την Εύα, γιατί δεν αντέχει τον χαρακτήρα της.

Το γραμματοκιβώτιο, το μόνο κοινό που έχουν τα δύο σπίτια, θα σταθεί αφορμή για να αποκαλυφθούν σημαντικά γεγονότα και καταστάσεις που ανατρέπουν πολλά δεδομένα για τις δύο αδερφές.

Ιδιοκτήτης του café είναι ο Βύρωνας, συμμαθητής της Πατρίτσια από το σχολείο, ο οποίος επεμβαίνει όταν η κατάσταση μεταξύ τους οξύνεται, έχοντας τον ρόλο του «κόκκινου συναγερμού».

Δύο γυναίκες πολύ διαφορετικές, που όμως αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και όλα αυτά στο café.

ISBN: 978-618-5733-74-2

Σελίδες: 52

Η Ειρήνη Σοφιανού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Τελείωσε επίσης και τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία (2019 – 2021).

Έχει γράψει τα εξής θεατρικά έργα: Ο φαροφύλακας, Ομίχλη, Ιερή πληγή, Η δωρεά, Κόκκινα χείλη και ψηλά τακούνια, τα οποία διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Τιμήθηκε με το Γ΄ βραβείο στον 7ο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος το 2020 για το σενάριο της ταινίας μεγάλου μήκους Η επίδειξη, και έλαβε έπαινο στον 100ό Καλοκαιρίνειο Θεατρικό Διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού το 2021 για το θεατρικό της …στο Café.

Το έργο …στο Café είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews