Εκδηλώσεις

«The Thread»

«The Thread»

Η ανταπόκριση του κόσμου για την χορευτική παράσταση «The Thread» είναι μεγάλη και για να καλυφθεί το ενδιαφέρον του κοινού, πριν αρχίσει η παράσταση να ταξιδεύει στις πιο γνωστές σκηνές του κόσμου ,προστίθενται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επιπλέον ημερομηνίες και τον Δεκέμβριο.

Πλέον το «The Thread» έχει γίνει ένα χορευτικό φαινόμενο!

Sold out παραστάσεις στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

8.000 θεατές στην Επίδαυρο.

Σειρά της Αθήνας να βιώσει την χορευτική παράσταση που ύμνησαν οι κριτικοί σε όλα τα μέρη που εμφανίστηκε.

Η παράσταση βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι. Ο κόσμος της παράδοσης που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητα τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση.

Η εξαίρετη πρωτότυπη και εμπνευσμένη για τη συγκεκριμένη παράσταση μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου έχει έντονο τη γνωστό συνθετικό στίγμα του Βαγγέλη, ενώ πλαισιώνεται από διακεκριμένους σολίστ παραδοσιακών μουσικών οργάνων (γκάιντες, λύρες, νταούλια κ.λπ.). Η σύνθεση αυτή πότε διαχωρίζει και πότε ενώνει τους δύο αυτούς κόσμους δημιουργώντας μια ξεχωριστή μουσική ενότητα που καθηλώνει το κοινό.

Ο Ράσσελ Μάλιφαντ με την προσωπική του χορευτική γλώσσα τολμά, αποδομεί και ανασυνθέτει την κινησιολογία του παρελθόντος κάνοντας τομή στη δημιουργική του πορεία. Μελέτησε βαθιά, με τη βοήθεια δυο ελλήνων δασκάλων, της Ελένης Σπαθιά και του Τάκη Καραχάλιου, τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό έργο, άλλοτε συνομιλώντας, άλλοτε αντιπαρατιθέμενος και άλλοτε αποδεχόμενος να εντάξει αυτούσια στην παράσταση την αρχική «χορογραφία».

Ο «χορογράφος του φωτός» Μάικλ Χαλς, που το ελληνικό κοινό γνωρίζει από τις συνεργασίες του τόσο με τον ίδιο τον Ράσσελ Μάλιφαντ όσο και τον Άκραμ Καν ή τον Ρομπέρ Λεπάζ, δημιούργησε ένα μοναδικό φωτιστικό «σκηνικό» υψηλής αισθητικής, ενώ η ανερχόμενη δύναμη του σύγχρονου ντιζάιν Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε τα κοστούμια της παράστασης εμπνεόμενη από αρχαία μινωικά αγγεία.

Η ιδέα της παράστασης «The Thread» γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια, τον Γενάρη του 2016, από τη Γεωργία Ηλιοπούλου, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο της πολιτιστικής εταιρίας ΛΑΒΡΥΣ από το 1991, η οποία αποφάσισε να υλοποιήσει ένα τολμηρό όραμα. Να δημιουργήσει μια πρωτογενή παραγωγή χορού με σπουδαίους συντελεστές διεθνούς φήμης και μια ομάδα 18 επιλεγμένων ελλήνων χορευτών (12 χορευτών σύγχρονου και 6 χορευτών παραδοσιακού χορού). Μια παράσταση που υπογραμμίζει στο διεθνές κοινό τη δημιουργικότητα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Η παράσταση ονομάστηκε «The Thread» από τον μίτο της Αριάδνης. Είναι το νήμα που ενώνει, το νήμα που οδηγεί, το νήμα που μπορεί να κατανοήσει ό,τι με πρώτη ματιά φαίνεται ασύνδετο, το νήμα που μπορεί να μας ταξιδέψει σε κόσμους ασύμβατους φαινομενικά, φωτίζοντας υπόγειες συγγένειες που οι άνθρωποι διστάζουν να αποδεχτούν. Το νήμα που, με εργαλείο τη χορευτική τέχνη, μας υπενθυμίζει τη βάση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας: Από τα πολλά το ένα και από το ένα τα πολλά.

Μια συμπαραγωγή της Λάβρυς με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρωτότυπη μουσική | Βαγγέλης Παπαθανασίου

Σκηνοθεσία – χορογραφία | Russell Maliphant

Διδασκαλία παραδοσιακών χορών | Ελένη Σπαθιά, Τάκης Καραχάλιος

Σύλληψη ιδέας | Γεωργία Ηλιοπούλου

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – ΛΑΒΡΥΣ

Χορευτές Δημήτρης Δελής Μαργαρίτα Δημητριάδη Αναστάσης Καραχανίδης Ηρώ Κόντη Μήνα Λέτσου Ηλίας Μπαγεώργος Λίνα Ντεμελή Χρήστος Ξυραφάκης Δημήτρης Παγανός Βασίλης Αρβανιτάκης Λάμπρος Τσώλης Μαρία Παπακωνσταντίνου Θεμιστοκλής Παυλής Ηώ Σπηλιωτοπούλου Δάφνη Σταθάτου Αλέξανδρος Σταυρόπουλος Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη Μαρία Τσιγγίστρα Γιώργος Τσώλης Μουσικοί Μιχάλης Καλιοντζίδης (λύρα) Δημήτρης Μπάκης (γκάιντα) Παντελεήμων Νικολαΐδης (αγγείον ή τουλούμ) Βαγγέλης Παπαναστασίου (κλαρίνο) Ιωάννης Σέρβος (τσαμπούνα) Πολυφωνικό σύνολο Βαγγέλης Κότσου Νίκος Μενουδάκης Παναγιώτα Μπαλινάκου Ρούλα Γρηγορία Ριφούνα Αθηνά Σιδέρη Αλέξανδρος Τσιμέκας

20-21-22-23-24 Νοεμβρίου, 3-4-6-7-8 Δεκεμβρίου

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: 20 €, Ζώνη Ε: 25 €, Ζώνη Δ: 35 €, Ζώνη Γ: 45 €, Ζώνη Β: 55 €, Ζώνη Α: 65 €, Διακεκριμένη Ζώνη: 75 €

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τηλ. 210 72 58 510

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews