Βιβλίο

«Worldwar: Εισβολή, Τόμος Β’»

«Worldwar: Εισβολή, Τόμος Β’»

O Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος συναντά την επιστημονική φαντασία στην κορυφαία σειρά εναλλακτικής ιστορίας από την πένα του βραβευμένου συγγραφέα Harry Turtledove από τις εκδόσεις Anubis

Η μάχη για τη σωτηρία του πλανήτη ξεκινά.

Οι εισβολείς δεν περίμεναν τη λυσσαλέα αντίσταση που συνάντησαν. Όμως μαθαίνουν γρήγορα και δε θα διστάσουν να εξαπολύσουν τα πιο καταστροφικά τους όπλα, προκειμένου να κάμψουν το ηθικό των αγωνιστών.

Ναζί και Εβραίοι, Ιάπωνες και Αμερικάνοι, Ρώσοι και Βρετανοί θα αναγκαστούν να συνεργαστούν ή να χάσουν τα πάντα για τα οποία αγωνίστηκαν.

Από τις χιονισμένες εκτάσεις της Ουκρανίας μέχρι τα γκέτο της Πολωνίας, και από τους αγγλικούς ουρανούς μέχρι το πολιορκούμενο Σικάγο, νέες συμμαχίες ανάμεσα σε παλιούς εχθρούς θα δοκιμαστούν. Απέναντι στην τεχνολογική υπεροχή ενός ακατανόητου εχθρού, η επινοητικότητα και το θάρρος του ανθρώπινου είδους θα κρίνουν το αποτέλεσμα της πιο ασύμμετρης σύγκρουσης.

Τι θα γινόταν αν ο Ρούζβελτ, ο Στάλιν, ο Τσώρτσιλ, ο Χίτλερ και ο Χιροχίτο ένωναν τις δυνάμεις τους για να υπερνικήσουν έναν ακόμα πιο ισχυρό αντίπαλο;

Ο μαέστρος της εναλλακτικής ιστορίας αφηγείται τι θα συνέβαινε αν ολόκληρη η ανθρωπότητα ερχόταν αντιμέτωπη με την απόλυτη απειλή.

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος του μυθιστορήματος με τίτλο «Worldwar: Εισβολή, Τόμος Α’».

Η «Εισβολή» αποτελεί το πρώτο βιβλίο της αναγνωρισμένης σειράς ΕΦ «Worldwar» του Harry Turtledove. Η σειρά αποτελείται από οκτώ συνολικά βιβλία, την τετραλογία «Worldwar», την τριλογία «Colonization» και το βιβλίο «Homeward Bound» που ολοκλήρωσε τη φιλόδοξη, εναλλακτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας που αφηγήθηκε ο συγγραφέας μεταξύ 1994 και 2004.

Υποψήφιο για Βραβείο Locus το 1994 και για Βραβείο Sidewise Εναλλακτικής Ιστορίας το 1996

Συγγραφέας: Harry Turtledove

Μετάφραση: Μαρία-Κασσιανή Ζώτου

Σειρά: Worldwar, Βιβλίο 1.2

Πρωτότυπος τίτλος: Worldwar: In the Balance, Part IΙ

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-960-623-500-9

Σελίδες: 448

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

Ο Harry Turtledove είναι Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής και ιστορικής φαντασίας. Το Publishers Weekly τον έχει αποκαλέσει «άρχοντα της εναλλακτικής ιστορίας» κι είναι ευρέως γνωστός για τη δουλειά του σε αυτό το είδος.

Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του είναι τα μυθιστορήματα των σειρών «Worldwar» και «Colonization», τα «The Guns of the South», και τα βιβλία της τριλογίας «The Great War». Έχει τιμηθεί με το βραβείο Hugo, το Sidewise για διηγήματα εναλλακτικής ιστορίας, καθώς και το βραβείο Prometheus.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, όπου πήρε το διδακτορικό του στη Βυζαντινή Ιστορία. Ο Turtledove είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα μυθιστορημάτων μυστηρίου Laura Frankos και έχουν αποκτήσει τρεις κόρες. Μένει με την οικογένειά του στη νότια Καλιφόρνια.

Δείτε εδώ τον Α’ τόμο.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link