Κινηματογράφος

«Ζαν Ντι Μπαρί, η ερωμένη του βασιλιά» (Jeanne du Barry)

«Ζαν Ντι Μπαρί, η ερωμένη του βασιλιά» (Jeanne du Barry)

20 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Ένας έρωτας-σκάνδαλο που έγραψε ιστορία.

Η Ζαν Βοβερνιέ, μια γυναίκα της εργατικής τάξης αποφασισμένη να ανέβει κοινωνικά, χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να ξεφύγει από τη φτωχή της κατάσταση. Ο αγαπημένος της, ο Κόμης Ντι Μπαρί, που έγινε πλούσιος χάρη στις ερωτικές ίντριγκες της Ζαν, επιθυμεί να την παρουσιάσει στον βασιλιά και ενορχηστρώνει μια συνάντηση μέσω του σημαίνοντος Δούκα του Ρισελιέ.

Η συνάντηση ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες του: για τον Λουδοβίκο XV και τη Ζαν, είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Ακολουθεί σκάνδαλο.

Η ταινία σημαίνει την μεγάλη επιστροφή του Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του Βασιλιά Λουδοβίκου, και άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Η Μαϊουέν, σκηνοθέτρια των ταινιών (Ο Βασιλιάς Μου, Polisse), γράφει & πρωταγωνιστεί ως η αγαπημένη του βασιλιά, και μιλάει για το πώς οδηγήθηκε στο να κάνει μια ταινία για τη Ζαν Ντι Μπαρί: «Όλα ξεκίνησαν όταν είδα τη MARIE ANTOINETTE της Κόπολα. Μόλις εμφανίστηκε η Jeanne στην οθόνη, την οποία υποδύθηκε η Asia Argento, με γοήτευσε ο χαρακτήρας της. Ένιωσα αμέσως μια ισχυρή σύνδεση μαζί της, με σαγήνευσε γιατί είναι μια υπέροχη χαμένη. Ίσως επειδή η ζωή της έχει ομοιότητες με τη δική μου, αλλά δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος. Βυθίστηκα στη βιογραφία της και ένιωσα την ανάγκη να κάνω μια ταινία γι’αυτήν αμέσως, αλλά αυτό έμεινε πίσω περίπου 10 χρόνια. Κάθε φορά που ολοκλήρωνα μια νέα ταινία βυθιζόμουν ξανά στη βιογραφία, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να ξεπεράσω ένα κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας.»

Σκηνοθεσία: Maïwenn

Σενάριο: Maïwenn, Teddy Lussi-Modeste, Nicolas Livecchi

Ηθοποιοί: Maïwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard

Διάρκεια: 116’

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link