Θέατρο

«Ζει της Άρτας το Γιοφύρι; Ολημερίς το χτίζανε 300 το γκρέμιζαν»: Μια παράσταση που πρέπει να δουν όλοι οι Νεοέλληνες…

«Ζει της Άρτας το Γιοφύρι; Ολημερίς το χτίζανε 300 το γκρέμιζαν»: Μια παράσταση που πρέπει να δουν όλοι οι Νεοέλληνες…

Στο πλήρως ανακαινισμένο θέατρο Βικτώρια, Έαρ Βικτώρια πλέον, ανεβαίνει το έργο του Λεωνίδα Τσίπη «Ζει της Άρτας το Γιοφύρι; Ολημερίς το χτίζανε 300 το γκρέμιζαν», σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου (περισσότερα για την παράσταση δείτε εδώ).

Πρόκειται για ένα έργο, γραμμένο στο ύφος που έγραφε ο αλησμόνητος Μέντης Μποσταντζόγλου, σε δεκαπεντασύλλαβο και ως βασική υπόθεση έχει το γνωστό μύθο του γιοφυριού της Άρτας, μόνο που χτίζεται και γκρεμίζεται στην εποχή μας…

Πολιτική, κοινωνικά ζητήματα, εκκλησία, έρωτας και δημοσιογράφοι, κάποια από τα θέματα που ξετυλίγουν το γαϊτανάκι της ιστορίας μας, στην οποία ο στίχος του Λεωνίδα Τσίπη παντρεύεται αρμονικά με τη μουσική της Αρετής Κοκκίνου, ενώ ζωντανά επί σκηνής, συνοδεύει όλη την παράσταση η Φωτεινή Μπονταΐτη στο πιάνο.

Τα κοστούμια της ενδυματολόγου Δέσποινας Βολίδη παραπέμπουν σε Commedia dell’arte και σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, μάς χάρισαν μία διασκεδαστική παράσταση, της οποίας τα τραγούδια σιγοψιθυρίζαμε φεύγοντας…

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε το πόσο ταιριαστή ήταν η φουστανέλα στο Γιώργο Χριστοδούλου, πραγματικός ήρωας του 1821. Αν μας διαβάζουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του 1821 που θα εορταστούν τον επόμενο χρόνο, θα τους παροτρύναμε να δουν την παράσταση και να τον αξιοποιήσουν καταλλήλως!

ΥΓ: την ημέρα που παρακολουθήσαμε την παράσταση ο κύριος Τρύφωνας Παπουτσής ήταν σε αντικατάσταση λόγω ασθένειας από τον κύριο Γιώργο Λαμπάτο. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση!

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews