Εκδηλώσεις

«Bodyterranean – The Show»

«Bodyterranean – The Show»

Music without instruments

Ο ήχος του σώματος, η φωνή, η παράδοση: αρχέγονα συστατικά για μία πολύ σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, χωρίς κανένα άλλο μέσο, εκτός από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το Bodyterranean, έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο Ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε στο τέλος του 2016, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους ήχους του σώματος και της φωνής.

Ένα έργο που πρωτοτυπεί στην Ελλάδα, και όχι μόνο, το οποίο έρχεται σαν συνέχεια της καλλιτεχνικής πορείας του Simone Mongelli και της προσωπικής του έρευνας πάνω στο παραδοσιακό υλικό.

Το Bodyterranean είναι μία πλούσια, δυναμική παράσταση με κύρια συστατικά τον ρυθμό και την πολυρυθμία, τη μελωδία και την πολυφωνία, την κίνηση και την ατμόσφαιρα, με επίκεντρο το σώμα.

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο του IBMF, το σημαντικότερο φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry (http://www.internationalbodymusicfestival.com/), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία κοινού και κριτικής. Από τότε έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα και στο εξωτερικό, απολαμβάνοντας παντού ενθουσιώδη υποδοχή.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30

Simone Mongelli – σύλληψη, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις παραδοσιακού υλικού, σκηνοθεσία, body percussion, φωνητικά

Σίσσυ Πιντέλα – body percussion, φωνητικά, χορός

Φώτης Φωτόπουλος – body percussion, φωνητικά

Λήδα Δουμουλιάκα – τραγούδι, φωνητικά, body percussion

Μιχάλης Κωτσόγιαννης – φωνητικά, body percussion, vocal percussion

Ναταλία Λαμπαδάκη – τραγούδι, φωνητικά, body percussion Σελήνη Φιλιππιτζή – τραγούδι, φωνητικά, body percussion

Νικόλας Σταυριανουδάκης – ήχος

Τάσος Σκλαβούνος – φωτισμός Happy Artists – artwork

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ώρα έναρξης: 20:30

Γενική είσοδος: 12€

Διάρκεια: 70′

Παραγωγή: ΚΑΛ. ΟΡΓ. ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews