Βιβλίο

«Κάποτε Ένα Φως»

«Κάποτε Ένα Φως»

Ο Guy Gavriel Kay, ο μεγαλύτερος εν ζωή συγγραφέας fantasy, επιστρέφει με το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, που αποτελεί prequel του «Παιδιά του Ουρανού και της Γης» από τις εκδόσεις Anubis

Από μια κάμαρα με θέα στα κανάλια μιας παραθαλάσσιας πόλης τη νύχτα, ένας άντρας αναπολεί τη νιότη του και τους ανθρώπους που καθόρισαν τη ζωή του. Ο ευφυής Ντάνιο Τσέρα, αν και δεν ήταν παρά ο γιος ενός απλού ράφτη, κατάφερε να αποφοιτήσει από μια φημισμένη σχολή και στάλθηκε να υπηρετήσει στην αυλή ενός κόμη. Δεν άργησε όμως να ανακαλύψει γιατί ο άνθρωπος εκείνος ήταν γνωστός ως Το Τέρας.

Η μοίρα του Ντάνιο άλλαξε τη στιγμή που είδε και αναγνώρισε την Άντρια Ρίπολι μια φθινοπωρινή νύχτα, όταν εκείνη μπήκε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του κόμη – με πρόθεση για φόνο. Γεννημένη στην εξουσία, αντί για μια ζωή γεμάτη ανέσεις, η Άντρια έχει επιλέξει μια ζωή γεμάτη κινδύνους – και ελευθερία. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο συναντά τον Ντάνιο σε έναν τόσο επικίνδυνο τόπο και χρόνο.

Ισχυρές προσωπικότητες συμμετέχουν στην ιστορία που ξεδιπλώνεται κομμάτι κομμάτι. Ανάμεσά τους μια θεραπεύτρια, ένας σαγηνευτικός επιπόλαιος νεαρός με τεράστιο πλούτο, ένας ισχυρός θρησκευτικός ηγέτης και δύο επιβλητικοί μισθοφόροι διοικητές, ορκισμένοι εχθροί, η αντιπαλότητα των οποίων διατηρεί την ισορροπία στον κόσμο.

Το «Κάποτε Ένα Φως», το πιο ώριμο έργο του συγγραφέα, προσφέρει συγκλονιστική δράση και βαθύτατο στοχασμό για τη φύση της μνήμης, τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή και το ρόλο που διαδραματίζει το γύρισμα του τροχού της Τύχης.

Μαζί με την κυκλοφορία του νέου μυθιστορήματος φαντασίας του Guy Gavriel Kay, οι Εκδόσεις Anubis εγκαινιάζουν το microsite kay.anubis.gr, αφιερωμένο στη βιβλιογραφία του μεγαλύτερου εν ζωή συγγραφέα του Φανταστικού. Όλα τα βιβλία και οι κόσμοι που δημιούργησε η φαντασία του πολυγραφότατου συγγραφέα ανοίγονται μπροστά μας σε ένα site με πλούσιες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του!

Στο νέο microsite των Εκδόσεων Anubis θα ανακαλύψουμε την Ιστορία πίσω από τη Φαντασία, θα εξερευνήσουμε τους μύθους και τις θρησκείες των βιβλίων του Kay και θα περπατήσουμε υπό το φως του Τζαντ, του μεγαλύτερου και πιο ανεπτυγμένου κόσμου του συγγραφέα, μέσα στον οποίο διαδραματίζονται μεταξύ άλλων τα μυθιστορήματα «Πολεμιστές του Λυκόφωτος», το αριστουργηματικό «Παιδιά του Ουρανού και της Γης» και το prequel -και νέα μας κυκλοφορία- «Κάποτε Ένα Φως».

Μετάφραση: Αντωνία Κωνστάντιου

Τίτλος Πρωτοτύπου: A Brightness Long Ago

ISBN: 978-960-623-365-4

Σελίδες: 464

Ο Guy Gavriel Kay γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1954 στον Καναδά και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Το «Δέντρο του Καλοκαιριού», το πρώτο βιβλίο της διάσημης τριλογίας «Το Υφαντό της Φιόναβαρ», γράφτηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του συγγραφέα στην Κρήτη. Η συγκεκριμένη τριλογία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σύγχρονων έργων φαντασίας.

Την περίοδο 1974-75, ο Kay είχε προσληφθεί από το Ίδρυμα J.R.R. Tolkien στην Οξφόρδη, για να συνεργαστεί με τον Christopher Tolkien στην επιμέλεια της μεταθανάτιας έκδοσης του έργου του John Ronald Reuel Tolkien (1892-1973) «The Silmarillion». Ο Kay έχει βραβευτεί με το World Fantasy Award για το μυθιστόρημα «Ύζαμπελ» και με το βραβείο Aurora για το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «Το Υφαντό της Φιόναβαρ» με τίτλο «Η Περιπλανώμενη Φλόγα». Το βιβλίο του «Τα Άλογα του Ουρανού» απέσπασε την τιμητική διάκριση του καλύτερου βιβλίου φαντασίας της χρονιάς (2011) από το American Library Association. Το μυθιστόρημα «Παιδιά του Ουρανού και της Γης» έφτασε στο Νο.1 της λίστας best seller του περιοδικού Locus το 2016.

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν τα παρακάτω μυθιστορήματα του Guy Gavriel Kay:

«Παιδιά του Ουρανού και της Γης» σε μετάφραση Εβίτας Λύκου

«Πολεμιστές του Λυκόφωτος» σε μετάφραση Αυγουστίνου Τσιριμώκου

«Tigana» σε μετάφραση Αυγουστίνου Τσιριμώκου

«Η Τριλογία της Φιόναβαρ» σε μετάφραση Αυγουστίνου Τσιριμώκου Βιβλίο 1, «Το Δέντρο του Καλοκαιριού» Βιβλίο 2, «Η Περιπλανώμενη Φλόγα» Βιβλίο 3, «Ο Πιο Σκοτεινός Δρόμος»

«Ένα Τραγούδι για την Αρμπόν» σε μετάφραση Αυγουστίνου Τσιριμώκου

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews