Θέατρο

«Αστροφεγγιά»

«Αστροφεγγιά»

του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου σε θεατρική μεταφορά/σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, μετά τη δημοφιλή του πορεία στην κρατική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄80, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή, τη γενιά του  μεσοπολέμου. Οι παράλληλες ιστορίες μιας παρέας νέων παιδιών, οι έρωτες, τα όνειρα, οι συγκρούσεις τους, με φόντο μια ομιχλώδη και δραματική εποχή για την ελληνική ιστορία, αποτελούν τον δραματουργικό καμβά του συγγραφέα. Άνθρωποι και θέματα, που ενώ έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, συναντιούνται στο σύγχρονο παρόν.

Εκτός από τα διαχρονικά αισθήματα του έρωτα, του μίσους, του φόβου, της αγάπης, κοινωνικά θέματα  όπως η φτώχεια, η προσφυγιά, η ιδεολογική χρεοκοπία και η πολιτική προδοσία σε αγώνες και οράματα ενός λαού αποτελούν την δύναμη και την αυθεντική ταυτότητα του μυθιστορήματος, που σπάει τα όρια του χρόνου και αφορά στην Ελλάδα του σήμερα.

Θεατρική μεταφορά – Σκηνοθεσία:  Πέτρος Ζούλιας

Μουσική: Μιχάλης Τρανουδάκης

Επιμέλεια κίνησης: Φώτης Διαμαντόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη

Παίζουν ( με αλφαβητική σειρά): Αντίνοος Αλμπάνης, Ιωάννης Παπαζήσης, Μάκης Πατέλης, Μαριαλένα Ροζάκη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σταύρος Σβήγκος, Γιούλικα Σκαφιδά, Χάρης Τζωρτζάκης, Βασίλης Χαρίσης

Στο ρόλο της μητέρας η Ρένια Λουιζίδου

Συμμετέχει και ο Δάνης Κατρανίδης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 20€, μειωμένο 13€, Πέμπτες 15€

Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ. 210-8673945

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews