Βιβλίο

«Αθέατος πόνος»

«Αθέατος πόνος»

της Emily Wells από τις εκδόσεις Ίκαρος

Μία συναρπαστική καταγραφή της χρόνιας ασθένειας, που εξερευνά την πολύπλοκη σχέση μεταξύ πόνου, γλώσσας και φύλου, από μια χαρισματική, πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα.

Η Έμιλι Γουέλς πέρασε τα παιδικά της χρόνια βιώνοντας αφόρητους πόνους. Μια σωματική κατάσταση που τη δέχτηκε ως συνεπακόλουθο της χορευτικής καριέρας της στον απαιτητικό χώρο του μπαλέτου. Σε όλο αυτό το διάστημα, κάθε ιατρική επίσκεψη κατέληγε στην ίδια διάγνωση, στο ίδιο αδιέξοδο: «Ήταν όλα στο μυαλό της».

Στο Αθέατος πόνος, η συγγραφέας ιχνηλατεί το δύσκολο προσωπικό της ταξίδι σε μια προσπάθεια να ορίσει τον χρόνιο πόνο που βιώνει όλη της τη ζωή. Αντλώντας από τα έργα του Φρόιντ, της Σόνταγκ κ.ά., ανιχνεύει τον ιστορικό μίτο που συνδέει τους «υστερικούς» ασθενείς στο Παρίσι του 19ου αιώνα με τους σύγχρονους εναλλακτικούς θεραπευτές του Λος Άντζελες στοχεύοντας να βρει απαντήσεις. Στο επίκεντρο του λογοτεχνικού της εγχειρήματος βρίσκεται το καίριο ερώτημα: Πώς να διαγνώσουμε και να εκφράσουμε γλωσσικά μια εμπειρία που είναι ταυτόχρονα τόσο ιδιωτική όσο και δημόσια, τόσο ποιοτικά υποκειμενική όσο και ποσοτικά μετρήσιμη;

Αθέατος πόνος (A matter of appearance)

Μετάφραση: Βαγγέλης Προβιάς

ISBN: 978-960-572-669-0

Σελίδες: 256

Η Emily Wells (Έμιλι Γουέλς) ζει στο Λος Άντζελες. Το Αθέατος πόνος είναι το πρώτο της βιβλίο. Είναι κάτοχος Master of Fine Arts στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο Riverside της Καλιφόρνια και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Irvine. Στο παρελθόν, υπήρξε συντάκτρια σε πολλά περιοδικά μόδας και τέχνης και δημοσιογράφος εφημερίδων.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews