Θέατρο

«Betelgez»

«Betelgez»

Η ομάδα «κι όμΩς κινείται» παρουσιάζει την παράσταση BETELGEZ στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 4 μόνο παραστάσεις στις 30, 31 Μαρτίου και 1, 2 Απριλίου στις 21.00.

Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Ένας δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για, περίπου, 15 ηµέρες.

Μια έκρηξη,που μπορεί να έχει ήδη συμβεί και να μην το έχουμε ακόμα καταλάβει, να συμβαίνει τώρα και να το μάθουμε πολύ μετά ή να συμβεί μετά από εκατομμύρια χρόνια – πολύ κοντά στο δικό μας ποτέ.

Βρισκόμαστε σ’ένα αμήχανο παρόν αύξουσας συμπίεσης, όπου η έκρηξη μπορεί να μην έρθει, αλλά η μέθοδος του κατασκευασμένου μέλλοντος, έχει κλονιστεί ανεπιστρεπτί. Εκτός από απελπισία, η αδυναμία πρόβλεψης σ’ένα χαοτικό σύστημα, δίνει χώρο σε μια κρίσιμη ερώτηση: ποια είναι η προσδοκία της ανθρώπινης ζωής;

Μέσα στην ένταση του δυισμού, που ορίζει την ανθρώπινη ζωή από δώρο μέχρι κατάρα, μέσα στο βουβό στραγγαλισμό της βίας, που χωράει το λυρισμό της νέας ζωής, μέσα στη θλίψη της δύσης του ονείρου της αφθονίας και του μεγαλείου της ανθρώπινης κατασκευής, μέσα στον τρόμο του τέλους του ανθρώπινου χρόνου, υπάρχει η γαλήνη του μακρινού βλέμματος.

«πεθαίνουμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια μιας ζωής, τα κύτταρα ανανεώνονται, το σώμα αλλάζει όλο του το υλικό, το παρόν της εμπειρίας γεννάει καινούριους εαυτούς, για να υπερασπίζονται άθελά τους, την ιδέα του σταθερού «εγώ»

και είμαστε αθάνατοι

από ένα υλικό πού φτιάχτηκε στην αρχή του χρόνου, διαπερνάει την έννοια της μορφής και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν υπάρχει τέλος.»

Σκηνοθεσία, χορογραφία: κι όμΩς κινείται

Μουσική Σύνθεση: Αντωνίου Κλέων, Σιώτας Φώτης

Σκηνικός Χώρος: κι ομΩς κινείται

Επιμέλεια κειμένου: Αποστολάκης Δημήτρης

Ερμηνεία – δημιουργία: Bentancor Camilo, Καραχανίδης Αναστάσης, Μαλκότσης Ερμής, Λινάρδου Αντιγόνη, Παπαδόπουλος Αρης, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα

30, 31 Μαρτίου & 1, 2, 8, 9 Απριλίου στις 21.00

Διάρκεια 75 λεπτά

Είσοδος 10 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος Δευ-Παρ 11:00-14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, μέσω πιστωτικής κάρτας στο  210 3418579, Δευ-Παρ 11:00-14:00, ή στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr, όπως και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC: Σάββατο 09:00-20:00 & Καθημερινές 09:00-21:00.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , Πειραιώς 206, τηλ. 210.34.18.550

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

 • «Μια Ιλιάδα»

  Το έργο της Λίζα Πήτερσεν παντρεύει με τον απλούστερο τρόπο την αφήγηση της Ιλιάδας, από έναν αφηγητή...

 • «Η κυρία Κλάιν»

  Η Αιμιλία Υψηλάντη, η Νατάσα Καλογρίδη και η Σάρα Εσκενάζη συναντώνται για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του...

 • «Από μέσα»

  «Να περιορίζεσαι σ’ ένα καρυδότσουφλο, να βλέπεις τον κόσμο σε δύο εκατοστά ελεφαντόδοντου, σ’ έναν κόκκο άμμου....

 • «H Βίλα» (Ο δρόμος που δεν πήραν) 

  Η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, την Νατάσα Εξηνταβελώνη, την Λίλα Μπακλέση...

Copyright © 2015-2016 Clevernews