Θέατρο

“Blue Room”

“Blue Room”

του David Hare στο Σύγχρονο Θέατρο

Βασισμένο στο «Der Regein» (γνωστό ως “Το ερωτικό γαϊτανάκι) του Άρθουρ  Σνίτσλερ, το Blue Room του David Hare επανατοποθετεί στο σήμερα μία σειρά από  κυκλικές σκηνές έρωτα και προδοσίας με δύο ηθοποιούς να ερμηνεύουν μία αλληλουχία χαρακτήρων των οποίων η σεξουαλική ζωή διαρκεί όσο η ζωή μιας πεταλούδας.

Ο David Hare δημιουργεί μία γοητευτική αλληγορία για  την  υπαρξιακή  ερημιά του σήμερα, το μαγικό κόσμο των φαντασιώσεων και το χάσμα ανάμεσα σε  αυτό που ονειρευόμαστε, αυτό που θυμόμαστε και αυτό που πραγματικά ζούμε.

Όποιος μπει μέσα στο Blue Room πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Κάθε πόρτα οδηγεί σε ένα νέο  δωμάτιο – απεικόνιση του ψυχικού τοπίου αυτών πού θα φιλοξενήσει για όσο διαρκέσει η ένωση των σωμάτων. Η αναζήτηση του πόθου είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Τα πρόσωπα μένουν γυμνά στην κενότητα της  ύπαρξης τους. Μόνη διέξοδος η φρενήρης πορεία όλο και πιο βαθιά στο εσωτερικό  του δωματίου. Η λύτρωση του θανάτου δεν έρχεται  ποτέ.

Το αμαρτωλό απαγορευμένο κείμενο του Άρθουρ Σνίτσλερ ξεκινά από τη Βιέννη του 1920, συναντά στο Παρίσι τη γοητεία της Σιμόν Σινιορέ και με ενδιάμεσο σταθμό την  εύθραυστη αθωότητα της Τζέην Φόντα καταλήγει στο flashy Λονδίνο του  “Μιλλένιουμ” και τον εκρηκτικό ζωώδη μαγνητισμό της Νικόλ Κίντμαν.

Μετάφραση: Δήμητρα  Πετροπούλου

Σκηνοθεσία: Χρίστος  Λύγκας

Παίζουν: Στεφανία Κριεζή και Νικόλας Αναστασόπουλος

Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη 8.00 μ.μ. – Παρασκευή 9.00 μ.μ. – Σάββατο 6.30 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης : 90’

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, νεανικό έως 18 και συνταξιούχων άνω των 65)

Σύγχρονο Θέατρο, Εταιρεία Θεάτρου, Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ.: 2103464380

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link