Εκδηλώσεις

«Departures»

«Departures»

Ο μastroKristo (κατά κόσμον Χρίστος Παραπαγκίδης), αξιοποιώντας τη βιωματική επίδραση της συνύπαρξης Τέχνης και Επιστήμης στον θεατή, μας προσκαλεί, με τη συνοδεία δύο καταξιωμένων μουσικών, στην ιδιαίτερη και μυσταγωγική παρουσίαση του δεύτερου προσωπικού του μουσικού έργου, Departures, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιανουαρίου στις 21:00 μ.μ., στο Κέντρο επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στο Θησείο.

Μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τη νύχτα, συναντούν την αστρονομία και την ξενάγηση στο νυχτερινό ουρανό από το εμβληματικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. Ambient Νοτούρνο για Πιάνο, Τούμπα, Φαγκότο και Μαγνητοταινίες από τον μastroKristo, τον Μενέλαο Μωραίτη και τον Δημήτρη Ντακοβάνο. To άλμπουμ “Departures” κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Lost Tribe Sound που εδρεύει στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν από ένα χρόνο, και έχοντας κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, άρθρα και διακρίσεις από πολύ σημαντικά διεθνή δημοσιογραφικά μέσα.

Ο μastroKristo συστήθηκε ως δημιουργός μέσω της πολυαισθητηριακής διαδραστικής εγκατάστασης Συναισθησία – Solomon’s case την οποία παρουσίασε το 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Έχοντας λάβει πρόσκληση από τη διεθνή Ομοσπονδία Συναισθητικών, Καλλιτεχνών και Επιστημόνων παρουσίασε το 2019 το έργο του, στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι στα πλαίσια του 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Συναισθησίας που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, λαμβάνοντας θερμότατης ανταπόκρισης και εξαιρετικές κριτικές από τους διακεκριμένους ερευνητές – επιστήμονες του Συνεδρίου.

Αναχωρήσεις στο παρελθόν, μέσω Τέχνης και Επιστήμης.

Αναχωρήσεις στο παρελθόν, μέσω Μουσικής και Αστροπαρατήρησης.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Για περιορισμένες θέσεις.

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Ώρα Έναρξης: 21.00 (Ώρα προσέλευσης 20:30 μ.μ)

Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 2105316751 (09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ)

Τιμή εισιτηρίου: 13€

Κέντρο Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου, Λόφος Νυμφών, Θησείο

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews