Θέατρο

«Είμαι βίγκαν»

«Είμαι βίγκαν»

Αφού δοκίμασε τα κείμενά του με επιτυχία σε μπαράκια, καφέ, open mic και φεστιβάλ, και έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα λόγω lockdown και περιορισμών, είναι έτοιμος για το επόμενο, μεγάλο βήμα: Ο Μιχάλης Σεβαστέρης έρχεται στο θέατρο Άβατον με την πρώτη ολοκληρωμένη σόλο παράστασή του «Είμαι Βιγκαν», διακωμωδώντας τις τραγικές καταστάσεις που πέρασε σαν παιδί, έφηβος, ενήλικας, και που ακολουθώντας την μαθηματική ακολουθία θα περάσει και σαν γέρος. Γεγονότα που τον σημάδεψαν και τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα: Ένας πολύ ξεχωριστός, φωτεινός, γεμάτος χιούμορ νέος άνθρωπος. Και βίγκαν.

Στο stand-up show του «Είμαι Βίγκαν» θα μοιραστεί, μεταξύ άλλων, τις περιπέτειές του ως vegan:

Να βρει κοπέλα

Ν’ αποκτήσει φίλους

Να επιβιώσει σε ελληνικό εστιατόριο

και σε γυμναστήριο με ετήσια συνδρομή 39 €

Να εξημερώσει τον θείο του

Ενώ θα αποκαλύψει με τι κόλπο κατόρθωσε να κάνει τη γιαγιά του βίγκαν (οι κρεατοβιομηχανίες τον μισούν!)

Εντελώς ακίνητος για 60’στη σκηνή, με poker face και κωμικός. Με μια πρώτη ματιά, κάτι δεν πάει καλά στην εξίσωση. Και όμως ο Μιχάλης Σεβαστέρης-επαγγελματίας παίκτης πόκερ-προσεγγίζει το stand up με μια φρέσκια, ανατρεπτική ματιά. Μπορεί το ανέκφραστο πρόσωπό του και η έλλειψη κινήσεων να καθιστούν δύσκολο να καταλάβει κανείς τι σκέφτεται, τι έχει στο μυαλό του ή να τον «διαβάσει», αλλά είναι το κείμενό του αυτό που-ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής- υπόσχεται μια βραδιά ανακουφιστικού γέλιου, αισιοδοξίας και ανεμελιάς, κόντρα στις σκοτεινές εποχές που ζούμε.

Ο ίδιος σημειώνει: «Θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα stand up: Ήταν το 2018 και είχα τόσο άγχος που νόμιζαν πως υποδυόμουν κάποιου είδους περσόνα. Η αβολοσύνη μου είχε επιτέλους ένα μέρος που μπορούσε να αξιοποιηθεί. Fun fact: Το πρώτο αστείο που είπα εκείνη τη βραδιά είναι ακόμα το πρώτο αστείο που χρησιμοποιώ και τώρα. Είχα δώσει και την κάμερα στον ξάδερφό μου να με βγάλει. Πήγα σπίτι ενθουσιασμένος και την άνοιξα για να βρω τελικά ένα μόνο βίντεο με τον ξάδερφο μου να λέει ”νόμιζα το πάτησα το κουμπί”. Αν τότε μου έλεγε κανείς πως σε τέσσερα χρόνια η παράστασή μου θα παίξει σε θέατρο, θα του έλεγα πως μπορούσε να μου πει κάτι πιο χρήσιμο με τις μαντικές του ικανότητες. Από την Παρασκευή 11 Μαρτίου, για 10 παραστάσεις στο Θέατρο Άβατον, λοιπόν! Το άγχος είναι από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου, όποτε για σιγουριά θα έκλεινα για την πρώτη ή τη δεύτερη».

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1994, μεγάλωσε με τη γιαγιά του και στα 23 του ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή. Ήταν τότε που κατάλαβε ότι είναι ερωτευμένος με το stand up. Έκτοτε παίζει τακτικά, ενώ παράλληλα διοργανώνει το εβδομαδιαίο Open Mic στο Foka Negra, όπου νέοι κωμικοί κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Εκτός σκηνής, ασχολείται επαγγελματικά με το online poker. Η άλλη μεγάλη αγάπη του είναι το σκυλί του, η Μπομπ. Δηλώνει φιλόζωος, ασχολείται με τον ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ για ένα διάστημα υπήρξε εθελοντής σε καταφύγιο ζώων στη Μούρθια της Ισπανίας.

Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Από τις 11 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή έως τις 20 Μαΐου (πλην της Παρασκευής 15/4)

Εισιτήριο: 10 € (τα 30 πρώτα εισιτήρια κάθε παράστασης με μειωμένη τιμή 8 €)

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link