Θέατρο

«Ένα καπέλο γεμάτο βροχή»

«Ένα καπέλο γεμάτο βροχή»

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 το έργο του αμερικανού ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Μάικλ Βιτσέντζο Γκάτσο «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» στη Νεανική Σκηνή, που φέτος ιδρύεται αποκτώντας για πρώτη φορά τη μόνιμη στέγη της στο θέατρο REX-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Η σύγχρονη οπτική της παράστασης, οικεία στο νεανικό κοινό,  ρίχνει φως πάνω στις μοιραίες επιπτώσεις του εθισμού που ταράζουν συθέμελα τις ανθρώπινες σχέσεις. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο Τζώννυ, ο οποίος επιστρέφει σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη εθισμένος στα ναρκωτικά εξαιτίας της αιχμαλωσίας του σε ένα πόλεμο κάπου μακριά. Μετά από μια σύντομη αποτοξίνωση παγιδεύεται ξανά στην πρέζα αδυνατώντας να ενταχθεί στον ιστό μιας κοινωνίας σε κρίση, που έχει χάσει τις αξίες της και παραπαίει μέσα στη σύγχυση και τον μηδενισμό.

Μόνη του διέξοδος φαίνεται να είναι η οικογένειά του, ή ό, τι έχει απομείνει από αυτήν. Εκεί θα στραφεί για να βρει τη δύναμη να αγωνιστεί και να βγει νικητής κερδίζοντας τη χαμένη του πίστη και την ελπίδα για το μέλλον.

Σκηνοθεσία : Γιώργος Κορδέλλας

Διανομή (αλφαβητικά)

Πούτσκι: Ελίνα Ακριτίδου

Πατέρας: Χάρης Εμμανουήλ

Πόλο: Στέλιος Ξανθουδάκης

Τσιάκι: Πέτρος Πετράκης

Άπλς: Στέλιος Πετράκης

Τζώννυ: Σήφης Πολυζωίδης

Σήλια: Αλεξάνδρα Μ. Ταβουλάρη

Μάδερ: Αντώνης Χατζής

Λήξη παραστάσεων: 13 Απριλίου 2014

Από Τρίτη έως Παρασκευή στις 10.30 για συλλόγους και σχολεία

Κάθε Κυριακή στις 12.00 για κοινό

Γενική είσοδος 10€

Εθνικό Θέατρο-Νεανική Σκηνή, Rex, σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48 , τηλ. 210.3305074, 210.3803430

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews