Εκδηλώσεις

«Φαγιούμ: Με το βλέμμα στραμμένο προς τα μέσα»

«Φαγιούμ: Με το βλέμμα στραμμένο προς τα μέσα»

Ο πολυχώρος πολιτισμού “διέλευσις” φιλοξενεί την Βασιλεία Ανηψητάκη και  την ατομική της έκθεση με τίτλο «Φαγιούμ: με το βλέμμα στραμμένο προς τα μέσα».

Ελληνική ζωγραφική, σε Αιγυπτιακό θρησκευτικό υπόβαθρο. Την περίοδο κυρίως της Ρωμαϊκής κατάκτησης στην Αίγυπτο, τα νεκρικά πορτρέτα του Φαγιούμ  ενσωματώνουν τη χαμηλόφωνη συνάντηση τριών μεγάλων πολιτισμών της Μεσογείου, μέσα από τον ήρεμο στοχασμό των βλεμμάτων τους, πάνω στο μυστήριο του θανάτου.

Δέκα έργα, αντίγραφα αυθεντικών πορτρέτων Φαγιούμ, φτιαγμένα με την τεχνική της εγκαυστικής, εκτίθενται σε τούτη την έκθεση.

Ώρες Λειτουργίας της έκθεσης:                Δευτέρα – Πέμπτη : 11:00 – 17:00, Παρασκευή : 11:00 – 20:00 και κατά τις ώρες των εκδηλώσεων του πολυχώρου.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου 2013 έως 14 Φεβρουαρίου 2014

Η Βασιλεία Ανηψητάκη γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης το 1956 και είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε σαν Αρχιτέκτονας στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στην Αθήνα, (1980 – 2013) ενώ συγχρόνως παρακολούθησε σεμινάρια:

•             Ζωγραφικής -με τη ζωγράφο κ. Ειρήνη Κουτρίδου

•             Εγκαυστικής (ζωγραφική με θερμό κερί, γνωστή από τα νεκρικά πορτρέτα  «φαγιούμ», Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Περιόδου στην Αίγυπτο), με την κ. Κατερίνα Περιμένη -Μουσείο Μπενάκη

•             Υφαντικής με νήματα βαμμένα με φυτικές χρωστικές -με τον ταπισερίστα Στάθη Κατσαρέλη

•             Τοιχογραφίας (φρέσκο) με τον συντηρητή & αγιογράφο  Άγγελο Μπλιά – Μουσείο Μπενάκη

•             Αραβικής Καλλιγραφίας με  την εικαστικό κ. Ειρήνη Γκόνου   -Μουσείο Μπενάκη.

Mελετάει την Ιστορία και την Τέχνη της Μεσογείου.

Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα.

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις», Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη,τηλ.: 210 86 13 739

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews