Θέατρο

«Γιοι και κόρες»

«Γιοι και κόρες»

Mια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας από την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris στην Κεντρική Σκηνή του Θέατρου του Νέου Κόσμου

Μια από τις πιο επιτυχημένες καλλιτεχνικά και εμπορικά παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και της προηγούμενης χρονιάς, μια παράσταση για τους καθημερινούς ανθρώπους που υπέστησαν και προχώρησαν την Ιστορία αυτής της χώρας, επιστρέφει με καινούριες ιστορίες και νέους ηθοποιούς, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Το κείμενο της παράστασης Γιοι και κόρες της Eταιρείας Θεάτρου Sforaris βασίστηκε σε 85 μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ηλικιωμένων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τους οποίους ζητήθηκε να θυμηθούν την ξεχωριστή ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους.

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται σε αφηγήσεις αληθινών περιστατικών, τα οποία διαδραματίστηκαν τα τελευταία 100 χρόνια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και παράλληλα με μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Από τα χρόνια του πρώτου κύματος της μετανάστευσης στην Αμερική, τις άγνωστες ιστορίες της Κατοχής, τις εκατέρωθεν απώλειες του Εμφυλίου, τους σεισμούς των Επτανήσων, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 με τον κόσμο στα γήπεδα, την ανέγερση του Τείχους στο Βερολίνο, τον αναγκαστικό επαναπατρισμό των Αιγυπτιωτών, τον έρωτα στα χρόνια της Χούντας και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι άνθρωποι ζούνε τις μικρές τους ιστορίες κάτω από τη σκιά της επίσημης Ιστορίας της χώρας. Για να καταλήξουμε στην πολύ εύστοχη απορία μιας από τις κυρίες που αφηγήθηκαν τη ζωή τους: «Δεν θα μεγαλώσει μια γενιά σ’ αυτόν τον τόπο, που να μην έχει το βουλοκέρι της ιστορίας πάνω της;»

Παράλληλα με την παράσταση, ο θίασος συνεχίζει να συγκεντρώνει και να επεξεργάζεται νέες ιστορίες, ορισμένες από τις οποίες προσέθεσε στη νέα της εκδοχή, η οποία θα παρουσιάζεται από 7 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού με τους Άννα Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργο Παπαπαύλου, Μαρία Κοσκινά και με την προσθήκη του Γιώργου Γλάστρα και της Στέφης Πουλοπούλου.

Η τελευταία αυτή εκδοχή θα παρουσιασθεί –εκτός από το Θέατρο του Νέου Κόσμου– στη Διεθνή Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών ΙΕΤΜ Athens 2013 και το Serajevo Winter Festival 2014.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου

Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας – Χριστίνα Μαξούρη

Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Άννα Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργος Παπαπαύλου, σε διπλή διανομή η Μαρία Κοσκινά και η Στέφη Πουλοπούλου

Από 7 Οκτωβρίου 2013

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη 21.15

Τιμές εισιτηρίων:γενική Είσοδος 12 €, άνεργοι 10 €

Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο Του Νέου Κόσμου- Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, τηλ.: 210 9212900

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews