Θέατρο

«Γκιγιόμ γλυκιά μου»

«Γκιγιόμ γλυκιά μου»

του Γκιγιόμ Γκαλιέν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Η πρώτη μνήμη που έχω από τη μητέρα μου: είμαι τεσσάρων με πέντε ετών. Η μαμά καλεί τους αδελφούς μου και μένα να φάμε φωνάζοντας: ‘Αγόρια και Γκιγιόμ! Τρώμε!’. Η τελευταία φορά που μίλησα στη μητέρα μου ήταν προχτές. Κλείνοντας το τηλέφωνο μου είπε: ‘Φιλάκια γλυκιά μου!’. Ας πούμε λοιπόν ότι ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο φράσεις, υπήρξε κάποια παρεξήγηση…»

Αυτή ακριβώς η «παρεξήγηση» ώθησε τον κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη Γκιγιόμ Γκαλιέν να γράψει έναν καθαρά αυτοβιογραφικό μονόλογο με αφοπλιστική ειλικρίνεια, τρελό χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Επισημαίνει ότι δε θέλει να γκρινιάξει ή να δώσει εξηγήσεις για τη ζωή του, απλώς να λύσει αυτή την παρεξήγηση που τον οδήγησε σε μια σειρά από απίστευτες, κωμικοτραγικές περιπέτειες που πέρασε θέλοντας και μη, μέχρι να ανακαλύψει τι στ’ αλήθεια επιθυμεί και ποιος πραγματικά είναι.

Κεντρικό θέμα της παράστασης είναι η πορεία που διαγράφει κανείς προσπαθώντας να ορίσει την ερωτική του ταυτότητα και συμπεριφορά, αλλά και την ίδια τη ζωή που θέλει να ζήσει, εγκαταλείποντας τη σφαίρα επιρροής της οικογένειάς του – αν φυσικά τα καταφέρει…

Ο «Γκιγιόμ» Βασίλης Μαυρογεωργίου και οι ηθοποιοί της ομάδας «Καταλάθος», στήνουν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μαριάννας Κάλμπαρη, ένα αυτοσχέδιο show προς τιμήν της μητέρας του ήρωα. Στόχος του, να ζωντανέψει με πολύ χιούμορ τις περιπέτειες που σημάδεψαν τη ζωή του για να καταφέρει να της πει επιτέλους ότι…

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, τον Απρίλιο 2013, στο πλαίσιο του 2ου γαλλόφωνου Low Budget Festival, που διοργάνωσε το www.tospirto.net σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο  του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, με σκοπό να δώσει σχήμα (και βήμα) στη σύγχρονη γαλλική δραματουργία μέσα από τη δημιουργική ματιά τεσσάρων ταλαντούχων ελλήνων σκηνοθετών.

Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Παίζουν: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Φωτεινή Αθερίδου, Στέλιος Δημόπουλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος και Κώστας Σιλβέστρος.

Παραστάσεις: 5 Οκτωβρίου– 3 Νοεμβρίου

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.30 / Είσοδος 10 € / Διάρκεια 85’

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Υπόγειο Γκαράζ, Πειραιώς 206 – 210.34.18.550

 

 

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews