Θέατρο

«Πλούτος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Πλούτος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το πασίγνωστο έργο του Αριστοφάνη «Πλούτος» της ομάδας πείρα(γ)μα  θα φιλοξενήσει για τη φετινή σαιζόν το στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο των παραστάσεων Αρχαίου Δράματος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα, που τιμήθηκε με τον Έπαινο Αρχαίου Δράματος 2012.

Την καλλιτεχνική, εκπαιδευτική κι επιστημονική προσέγγιση της παράστασης φέρει η σκηνοθέτις – θεατρολόγος Αγγελική Κασόλα (Master of Arts Honors Theater/Film and Television Studies – University of Glasgow).

Τη μετάφραση του κειμένου, η οποία έχει επαινεθεί ιδιαίτερα από φιλολόγους και κριτικούς θεάτρου ως πιστή στο αρχαίο κείμενο, ζωντανή κι εύηχη, έχει επιμεληθεί η ηθοποιός και συγγραφέας Ειρήνη Μελά.

Τη μουσική επιμέλεια αλλά και την επιλογή των εμβόλιμων ποιητικών αποσπασμάτων που ακούγονται στην παράσταση (Βάρναλης, Λειβαδίτης, Κασόλας και Πολέντας) έχει ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός για το θέατρο Γιάννης Καρούνης.

Τη θεαματική κινησιολογία έχει επιμεληθεί η χορογράφος Μυρτώ Παπαδοπούλου και τα σκηνικά αντικείμενα και κοστούμια η Ασπασία Μπότα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Γιάννης Καρούνης, Ειρήνη Μελά, Σπύρος Ξένος, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Κώστας Πέτρου.

Κρατήσεις για σχολεία: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00 στα τηλέφωνα: 211 71 57510, 6939 669218

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα: Θέατρο

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

 • «Τα γεγονότα»

  Το σπουδαίο έργο Τα γεγονότα του διεθνούς φήμης Σκoτσέζου θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκ, σε μουσική και στίχους...

 • «Εις το όνομα του ιού»

  Stand Up Comedy με τη Σοφία Μουτίδου σε live streaming  Ένας χρόνος καραντίνας…  Πόσο κρατάνε 2 εβδομάδες; ...

 • «Α εδώ, σπίτι»

  Ο Θωμάς Ζάμπρας και η Χρύσα Κατσαρίνη παρουσιάζουν ένα stand up comedy special μιας ώρας που ακόμα...

 • «Η Κληρονομιά» on demand!

  Το έργο του Μαριβώ επαναλαμβάνεται λόγω μεγάλης ανταπόκρισης «- Δηλαδή μ’ αγαπάτε; – Είπε κανείς το αντίθετο;»...

Copyright © 2015-2016 Clevernews