Βιβλίο

«Η Ιδιωτική Ζωή ενός Κατασκόπου – Οι Επιστολές του John Le Carré»

«Η Ιδιωτική Ζωή ενός Κατασκόπου – Οι Επιστολές του John Le Carré»

Κυκλοφορεί σε συλλεκτική πολυτελή σκληρόδετη έκδοση από τις εκδόσεις Bell

Η ανέκδοτη μέχρι σήμερα αλληλογραφία του Τζον λε Καρέ, ενός από τους σπουδαιότερους μυθιστοριογράφους της εποχής μας, έχει συγκεντρωθεί σ’ αυτό το βιβλίο – πραγματικό θησαυρό, που αποκαλύπτει άγνωστες ως τώρα σε πολλούς πτυχές του συγγραφέα, όπως το χιούμορ, τη γενναιοφροσύνη και την πνευματώδη πλευρά του.

Η Ιδιωτική ζωή ενός κατασκόπου καλύπτει χρονικά επτά δεκαετίες και καταγράφει όχι μόνο τη ζωή του ίδιου του λε Καρέ, αλλά και τους ταραγμένους καιρούς που έζησε. Μέσα από τις επιστολές του, ταξιδεύουμε μαζί του στο παρελθόν, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως τη σημερινή εποχή. Βρίσκουμε τον λε Καρέ να γράφει στον σερ Άλεκ Γκίνες για να τον πείσει να δεχτεί το ρόλο του Τζορτζ Σμάιλι και αργότερα να λογομαχεί για την ανηθικότητα του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας. Η συναρπαστική αυτή συλλογή επιστολών –προς αναγνώστες του, εκδότες, κινηματογραφικούς παραγωγούς και ηθοποιούς, πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα– αποκαλύπτει τον παθιασμένο, ευφυή και πάντα ευφραδή άντρα που κρυβόταν πίσω από το διάσημο αυτό ψευδώνυμο.

«Η Ιδιωτική ζωή ενός κατασκόπου, μια συλλογή επιστολών που καλύπτουν μεγάλο μέρος της ζωής του [Τζον λε Καρέ], αποτελεί μια φρέσκια ματιά στο ταλέντο και την ευφυΐα του».

New York Times

Σε επιμέλεια του Tim Cornwell

ISBN: 978 960 620 954 3

Σελίδες: 912

Πρωτότυπος Τίτλος: Private Spy

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

John Le Carre

Ο Τζον λε Καρέ γεννήθηκε το 1931. Σπούδασε στα πανεπιστήμια της Βέρνης και της Οξφόρδης και δίδαξε στο Ίτον, πριν υπηρετήσει στις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Το 1960 τοποθετήθηκε στην MI6, την υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού, υπό την κάλυψη της θέσης του «γραμματέα Β´» στη Βρετανική Πρεσβεία στη Βόννη. Τότε ήταν που ανακάλυψε το πάθος του για τη συγγραφή, εκδίδοντας την Τελευταία Κλήση το 1961 και τον Ποιοτικό Φόνο το 1962, πριν γράψει αυτό που θεωρείται ευρέως ως ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα, Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Κρύο. Το βιβλίο αυτό εκτόξευσε την καριέρα του, και το 1964 ο Λε Καρέ εγκατέλειψε τις μυστικές υπηρεσίες για να αφοσιωθεί στη συγγραφή.

 Το 1979, το Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι έγινε τηλεοπτική σειρά επτά επεισοδίων από το BBC, με πρωταγωνιστή τον Άλεκ Γκίνες. Αργότερα το BBC έκανε επίσης τηλεοπτική σειρά το Οι Άνθρωποι του Σμάιλι, το 1982, και πάλι με τον Άλεκ Γκίνες στο ρόλο του Τζορτζ Σμάιλι. Αρκετά από τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη· ανάμεσά τους Ο Ράφτης του Παναμά, το 2001, Ο Επίμονος Κηπουρός, το 2005, και το Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι, το 2011.

Ο Τζον λε Καρέ υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους και πιο γόνιμους συγγραφείς της γενιάς του, έχοντας δημοσιεύσει ορισμένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα των τελευταίων δεκαετιών. Απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2020, σε ηλικία 89 ετών, έχοντας προσβληθεί από πνευμονία.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews