Βιβλίο

«Η λίμνη»

«Η λίμνη»

της Μπιάνκα Μπέλοβα από τις εκδόσεις Βακχικόν

Ένα ψαροχώρι στην άκρη του κόσμου. Μια λίμνη που στερεύει και, δυσοίωνα, σπρώχνει τις όχθες της προς τα έξω. Οι άντρες έχουν βότκα, οι γυναίκες έχουν προβλήματα, τα παιδιά έχουν εκζέματα για να ξύνονται. Και τι γίνεται με τον Νάμι; Ο Νάμι δεν έχει τίποτα άλλο παρά μια γιαγιά με χοντρά χέρια. Ωστόσο, έχει μια ζωή μπροστά του – μια πρώτη αγάπη που του την παίρνουν οι Ρώσοι στρατιώτες και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αλλά αν μια ζωή μπορεί να ξεκινήσει στην άκρη του κόσμου, ίσως μπορεί να τελειώσει στην αρχή.

Αυτή η ιστορία είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η ανθρωπότητα. Για τον ήρωά της -ένα αγόρι που ξεκινάει το ταξίδι του χωρίς τίποτα άλλο, παρά ένα μάτσο νεύρα και ένα παλτό που κάποτε ανήκε στον παππού του- είναι ένα οδοιπορικό. Για να φτάσει στο μεγαλύτερο μυστήριο, πρέπει να διασχίσει και να περπατήσει γύρω από τη λίμνη και τελικά να βυθιστεί στον πυθμένα της. Το μυθιστόρημα της Μπέλοβα αναδείχθηκε Βιβλίο της Χρονιάς στην Τσεχία το 2017, κερδίζοντας το βραβείο Magnesia Litera.

Μεταφράστρια: Ανδριάνα Χονδρογιάννη

ISBN: 978-960-638-269-7

Σελίδες: 204

Η Μπιάνκα Μπέλοβα (Bianca Bellová) γεννήθηκε στην Πράγα το 1970 και έχει βουλγαρικές ρίζες. Είναι μεταφράστρια, διερμηνέας και συγγραφέας. Το πρώτο της βιβλίο Sentimentální román (Συναισθηματικό μυθιστόρημα), κυκλοφόρησε το 2009 και περιγράφει τις δοκιμασίες τού να μεγαλώνεις κοντά στο τέλος του κομμουνιστικού καθεστώτος. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε η νουβέλα της Mrtvý muž (Νεκρός άνθρωπος), η οποία εντυπωσίασε τους κριτικούς. Το 2013 εκδόθηκε η νουβέλα της Celýden se nic nestane (Τίποτα δεν συμβαίνει όλη μέρα). Ο τίτλος αντανακλά και ταυτόχρονα δεν αντανακλά την πραγματικότητα: μέχρι το βράδυ δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα, αλλά ο αναγνώστης είναι σε θέση να ανασυνθέσει τις υποκείμενες ιστορίες. Με το μυθιστόρημα Jezero (Η λίμνη) κέρδισε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2017.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Το μυστικό του Ίκαρου»

  της Μαίρης Κωστάκη από τις εκδόσεις Kaktos Ένα αγόρι, ο Ίκαρος, που παράκουσε τις εντολές του πατέρα...

 • «Ο Επόμενος Στόχος»

  Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν τη συνέχεια του συναρπαστικού κατασκοπευτικού θρίλερ «Ο Γκρίζος Άνθρωπος» από τον best selling...

 • «Σκόνη»

  Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν τη θριαμβευτική κατάληξη της τριλογίας ΕΦ Wool του Hugh Howey που σύντομα θα...

 • «Πίσω από τον ήχο του νερού»

  της Γεωργίας Τάτση από τις εκδόσεις Βακχικόν Ένας εξηντάχρονος επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο για να πουλήσει το...

Copyright © 2015-2016 Clevernews