Βιβλίο

«Ιστορία Φαντασμάτων»

«Ιστορία Φαντασμάτων»

του Πίτερ Στράουμπ από τις εκδόσεις Κέδρος

Ποιο είναι το χειρότερο που σου έχει συμβεί; Το πιο τρομακτικό;

Στην ήσυχη πόλη Μίλμπερν, τέσσερις ηλικιωμένοι φίλοι συναντιούνται και αφηγούνται ιστορίες – άλλες πραγματικές, άλλες φανταστικές, όλες όμως τρομακτικές. Ένας τρόπος να διασκεδάζουν την ανία τους. Ώσπου μια ιστορία έρχεται και στοιχειώνει και αυτούς και τη μικρή τους πόλη. Αφορά κάτι που έκαναν πολλά χρόνια πριν. Ένα καταραμένο λάθος. Ένα τρομακτικό ατύχημα. Έχει έρθει η ώρα να μάθουν ότι κανένας δεν μπορεί να θάψει το παρελθόν για πάντα…

Το Ιστορία φαντασμάτων χάρισε διεθνή αναγνώριση στον Πίτερ Στράουμπ και χαρακτηρίστηκε από τον Στίβεν Κινγκ ως ένα από τα καλύτερα βιβλία τρόμου των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα.

ISBN: 978-960-04-1788-3

Σελ.: 648

Τίτλος πρωτοτύπου: Ghost Story

Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά

Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου

Ο Πίτερ Στράουμπ (1943-2022) ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς συγγραφείς βιβλίων τρόμου και φαντασίας. Έγραψε δεκαεφτά μυθιστορήματα που γνώρισαν τεράστια επιτυχία και μεταφράστηκαν σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Μεταξύ αυτών το Ιστορία φαντασμάτων, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Έγραψε επίσης δύο μυθιστορήματα σε συνεργασία με τον Στίβεν Κινγκ, διηγήματα, νουβέλες και δύο ποιητικές συλλογές. Τιμήθηκε επανειλημμένα με τα βραβεία British Fantasy Award, Bram Stoker Award, International Horror Guild Award, World Fantasy Awards κ.ά. Το Publishers Weekly έγραψε για τον Πίτερ Στράουμπ: «Ένας καταξιωμένος συγγραφέας και δημιουργός εξαιρετικά πειστικών χαρακτήρων… συσσωρεύει τόση φρίκη, που ικανοποιεί και τον πιο φανατικό λάτρη ιστοριών τρόμου».

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link