Μουσική

«Jazz Baroque»

«Jazz Baroque»

H σειρά Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μια ανατρεπτική συναυλία, όπου το μουσικό project Jazz Baroque παντρεύει την classic και fusion Jazz με το Baroque.

Το Jazz Baroque ξεκίνησε ως πρότζεκτ όταν ο τζαζ κιθαρίστας και συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας, η τραγουδίστρια Νάσια Γκόφα και ο σολίστ του μουσικού πριονιού Νίκος Γιούσεφ, δημιουργοί του GMG trio, ενσωμάτωσαν στο σχήμα τους εξαιρετικούς μουσικούς Αλέξανδρο Τράμπα στο κοντραμπάσο και Πάνο Ηλιόπουλο στο τσέμπαλο και το πιάνο με στόχο να εξερευνήσουν νέους μουσικούς δρόμους. Με το νέο τους σχήμα ταξιδεύουν τον ακροατή με όχημα την τζαζ σε μουσικές της Αναγέννησης και του Μπαρόκ.

Το μπάσο κοντίνουο των Claudio Monteverdi, Henry Purcell, John Dowland, Giovanni Battista Pergolesi μετατρέπεται σε walking bass, το μουσικό πριόνι παίρνει τη θέση της σοπράνο, και ο αυτοσχεδιασμός έρχεται σε πρώτο πλάνο. Θα τους συντροφεύσει, σε ένα special guest μόνο για αυτή τη βραδιά, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα.

Συντελεστές:

Τηλέμαχος Μούσας, ηλεκτρική κιθάρα

Νάσια Γκόφα, φωνή

Νίκος Γιούσεφ, μουσικό πριόνι

Πάνος Ηλιόπουλος, τσέμπαλο

Αλέξανδρος Τράμπας , κοντραμπάσο

Special guest Θεοδώρα Μπάκα, μεσόφωνος

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Ώρα Έναρξης: 21:00

ΦΑΡΟΣ – ΚΠΙΣΝ

Όλες οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο.

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews