Βιβλίο

«Κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται πυροβολισμοί»

«Κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται πυροβολισμοί»

του Δημήτρη Δρόσου από τις εκδόσεις Κέδρος

Τρεις ιστορίες με κοινό σημείο τη θεατρική σκηνή.

Ένας κακοποιημένος ασφαλίτης βρίσκεται αναίσθητος στο σπίτι ενός πρωταγωνιστή των αγωνιστικών μπλόκων. Μαζί με τους τρεις συντρόφους του – έναν πυρπολητή των τοίχων με εμπρηστικά συνθήματα, έναν αποτυχημένο σκηνογράφο και μια πλασιέ θρησκευτικών βιβλίων – θα μπλέξει σε μια περιπέτεια, με κωμικοτραγικές συνέπειες.

Ένας Πέρσης διασωθείς από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας εισέρχεται λάθρα στην αττική γη και προσπαθεί να διασώσει το ποιητικό έπος της πανωλεθρίας της περσικής δύναμης. Η γνωριμία του με τον Αισχύλο θα τον οδηγήσει σε μια σύγκρουση-παρωδία, πριν αρχίσει ο ποιητής να συνθέτει το έργο του.

Στην πολιορκούμενη από τους Σπαρτιάτες Αθήνα ένας απογοητευμένος συγγραφέας έρχεται αντιμέτωπος με τον Αριστοφάνη, τον οποίο θεωρεί υπαίτιο της αποτυχίας του. Οι Μούσες, όμως, έχουν διαφορετικά σχέδια.

ISBN: 978-960-04-5268-6

ΣΕΛ.: 248

O Δημήτρης Δρόσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου και παράλληλα τελείωσε τη Δραματική Σχολή Αθηνών.

Στον Καναδά παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου στο York University. Κατά τη δεκαετή παραμονή του στο Τορόντο εργάστηκε στο ελληνικό ραδιόφωνο ως παραγωγός μουσικών εκπομπών και επιμελητής ειδήσεων. Επίσης συνεργάστηκε με τον ελληνόφωνο Τύπο και εργάστηκε ως δάσκαλος σε σχολεία της ελληνικής κοινότητας.

Στην Ελλάδα, ως ηθοποιός, ασχολήθηκε με το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο (Π. Βούλγαρης, Κ. Καπάκας, Γ. Λάνθημος, Λ. Λαζόπουλος, Ρ. Δραγασάκη, Δ. Κολάττος, Γ. Στραβόλαιμος, Στ. Χονδρογιάννης, κ.λπ.). Παράλληλα ανέλαβε την ίδρυση και διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Λαμίας.

Έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Η γραφή των τριών νουβέλων προέκυψε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Σκόνη»

  Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν τη θριαμβευτική κατάληξη της τριλογίας ΕΦ Wool του Hugh Howey που σύντομα θα...

 • «Πίσω από τον ήχο του νερού»

  της Γεωργίας Τάτση από τις εκδόσεις Βακχικόν Ένας εξηντάχρονος επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο για να πουλήσει το...

 • «Dragonlance Legends»

  H τριλογία που ξεπέρασε τις 7.000 πωλήσεις στην Ελλάδα επιστρέφει στην πιο επίκαιρη μορφή της Το ταξίδι...

 • «Η στιγμή και το στίγμα»

  του Γιάννη Μανέτα από τις εκδόσεις Κέδρος Γιατί ο γερο-Μοσχονάς, καθηγητής παλαιάς κοπής, έστειλε φοιτητές του να...

Copyright © 2015-2016 Clevernews