Μουσική

Manouchedrome whistle accordion swing project live στο Faust!

Manouchedrome whistle accordion swing project live στο Faust!

Το full band 6et των Manouche Dromeβ Whistle Accordion SWING Project επιστρέφει για μία ακόμα εμφάνιση στο Faust.

Οι Μanouche Drome, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Musette και του Μusette Chante project, δημιουργούν μια νέα μουσική εμπειρία με αναφορά στο swing των δεκαετιών του ’30 και του ’40. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τη γενέτειρα του Django Reinhardt, το Βέλγιο και συνεχίζει στο Παρίσι, όπου η gypsy jazz μουσική του Μεσοπολέμου συνάντησε το swing ακορντεόν του Gus Viseur, καταλήγοντας στη Bρετανία και την gypsy jazz με αγγλικό στίχο.

Τα κομμάτια που ερμήνευσε η Βeryl Davis και ο ήχος του accordeon swing συναντούν γνωστές jazz μελωδίες εκείνης της εποχής και δημιουργούν μια ξεχωριστή gypsy jazz γιορτή. Oι Manouche Drome παραμένουν αφοσιωμένοι στο μουσικό ιδίωμα του τότε και σε συνδυασμό με το swing ακορντεόν και την εκρηκτική Νάντια Μάντη στο τραγούδι προσκαλούν το κοινό να «σφυρίξει» στους ρυθμούς του swing και να μεταφερθεί σε μια άλλη εποχή.

Πιστοί, όπως πάντα στην παράδοση του Django Reinhardt, οι Μanouche Drome δημιουργούν ένα project που ξεσηκώνει, ένα project αφιερωμένο στον ξέφρενο ρυθμό του τότε και του σήμερα, το swing, για μία μοναδική βραδιά στο Faust Bar-Theatre-Arts.

Παίζουν:

Νάντια Μάντη | τραγούδι

Αλίνα Σαπρανίδου | ακορντεόν

Δημήτρης Ψαλλίδας | κιθάρα

Νικήτας Φουστέρης| κοντραμπάσο

Παύλος Λογαράς |Τύμπανα

Nίκος Σπάτουλας | κιθάρα

 Πέμπτη 17 Φεβρουάριου

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 5€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

Όλες οι εκδηλώσεις στη μουσική σκηνή του Faust είναι Covid Free. Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν επίδειξης, κατά την είσοδο στον χώρο, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

FAUST, Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδός 12, Αθηνα, τηλ. 210 3234095

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews