Κινηματογράφος

«Μικρή μαμά»

«Μικρή μαμά»

Από 30 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave παρουσιάζει τη νέα ταινία της Σελίν Σιαμά Μικρή Μαμά (Petite Maman). Η γαλλίδα δημιουργός, αγαπημένη των κριτικών και των μεγαλύτερων φεστιβάλ στον κόσμο, επιστρέφει με ηρωίδα ένα οκτάχρονο κοριτσάκι που, σε μια κρίσιμη οικογενειακή καμπή, κάνει την πιο απρόσμενη γνωριμία…

Ένας ύμνος στην φαντασία και στην παιδική φιλία που γεφυρώνει τις γενιές

Μια υπέροχη ταινία για όλη την οικογένεια!

Η ταινία αποθεώθηκε από την κριτική εδραιώνοντας τη φήμη της Σελίν Σιαμά ως μία από τις σημαντικότερες auteur των καιρών μας.

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν…

Δυο χρόνια μετά την ταινία της Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται (Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών), η σπουδαία Γαλλίδα δημιουργός Σελίν Σιαμά επιστρέφει με μία υπέροχη ταινία για όλη την οικογένεια, και μας ταξιδεύει στην δική της παιδική ηλικία, με ένα ύμνο στην φαντασία και στην παιδική φιλία, με θέμα την αγάπη και τις πληγές που επουλώνονται.

Από το Αγοροκόριτσο (Tomboy) μέχρι τα Κορίτσια (Girlhood), η Σελίν Σιαμά ανέκαθεν έδειχνε μια ευαισθησία απέναντι στην παιδική ηλικία, εστιάζοντας μάλιστα σε ιστορίες όπου μικρά παιδιά ετοιμάζονται για το «μεγάλο» βήμα προς την ενηλικίωση.

Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά

Παίζουν: Ζοσεφίν Σανζ, Γκαμπριέλ Σανζ, Νίνα Μερίς

Διάρκεια: 72‘

* 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου –Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

*Βραβείο Κοινού -Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν (2021)

*Bραβείο FIPRESCI καλύτερης ταινίας -Φεστιβάλ Κινηματογράφου Στοκχόλμης (2021)

* 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews