Βιβλίο

«Ο ασβός»: το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ του καλοκαιριού…

«Ο ασβός»: το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ του καλοκαιριού…

Πιθανότατα όταν ο Fredrik P. Winter έγραφε τις 480 σελίδες του βιβλίου του «Ο ασβός», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Kaktos (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ), δε φανταζόταν πως μία απλή απάντηση σε ένα δίλημμα θα μπορούσε να φέρει τόση αναστάτωση…

H 6η Νοεμβρίου είναι μία αποφράδα ημέρα, αφού τα τελευταία χρόνια τέτοια ημέρα ένας κατά συρροήν δολοφόνος σκοτώνει, πάντα σε υπόγειο χώρο και πάντα έχοντας εισχωρήσει από το πάτωμα χωρίς ν’ αφήσει ίχνη. Για τον τρόπο που χτυπά, αποκαλείται Ασβός.

Η πλοκή ουσιαστικά αρχίζει όταν η Άνικα Γκράνλουντ βρίσκει στην πόρτα του γραφείου της ένα χειρόγραφο με τίτλο «Είμαι ο Ασβός» και αποτελεί τη βιογραφία του δολοφόνου. Ως συγγραφέα αναφέρει έναν επιτυχημένο συγγραφέα best- seller βιβλίων, ο οποίος όμως έχει εξαφανιστεί εδώ και χρόνια. Είναι άραγε ο συγγραφέας του βιβλίου; Είναι πραγματική βιογραφία ή μυθοπλασία όσα περιλαμβάνονται σ αυτό; Ποιος είναι ο συγγραφέας και το σημαντικότερο ποιος είναι ο Ασβός; Η Άνικα είναι μπροστά σε ένα εξαιρετικό δίλημμα: να εκδώσει ή όχι το βιβλίο. Ο εκδοτικός οίκος κινδυνεύει με πτώχευση και η απόφαση είναι μονόδρομος, η έκδοση θα αποφέρει τα χρήματα που χρειάζονται. Και τότε αρχίζει ο προσωπικός της εφιάλτης.

«Προτού γίνω ο Ασβός ήμουν σαν όλους τους άλλους. Αν με συναντούσες στο δρόμο, δεν θα υποψιαζόσουν ποτέ ότι κάτι πήγε στραβά μ’ εμένα. Κι όμως, θα πλανιόσουν οικτρά. Το κορμί μου, όπως ακριβώς και το δικό σου, έκρυβε μέσα του τον σπόρο του κακού: το μόνο που περίμενε ήταν να φυτρώσει».

Ο Fredrik P. Winter μας χαρίζει ένα από τα πιο έντονα ψυχολογικά θρίλερ που διαβάσαμε πρόσφατα. Το «βιβλίο» μέσα στο βιβλίο είναι μία ευφάνταστη τακτική γραψίματος, που σε συνδυασμό με τη μετάφραση της Δέσποινας Κανελλοπούλου, δίνει στον αναγνώστη ένα άρτιο αποτέλεσμα. Τα μικρά ολιγοσέλιδα κεφάλαια βοηθούν την πλοκή να εξελιχθεί, αν η αγωνία δε σε αφήνει να το αφήσεις από τα χέρια σου.

«Νομίζεις ότι είσαι ασφαλής μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Κανένας δεν μπορεί να περάσει από τις κλειδωμένες πόρτες σου, από το έξυπνο σύστημα συναγερμού. Αλλά εγώ εισβάλλω από το δάπεδο».

Τελικά ο Ασβός είναι ένα μόνο ένα ακίνδυνο ζωάκι..;

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews