Βιβλίο

«Ο Φροντιστής»: γιατί τα Χριστούγεννα εκτός από φως, έχουν και φόνους…

«Ο Φροντιστής»: γιατί τα Χριστούγεννα εκτός από φως, έχουν και φόνους…

«Είναι Χριστούγεννα κι ένας σίριαλ κίλερ αφήνει ανθρώπινα μέλη παντού στην Κάμπρια. Και κάθε φορά υπάρχει το ίδιο, περίεργο μήνυμα: #ΠΜΚ6»

Αυτή είναι η πρώτη πρόταση του οπισθόφυλλου του τρίτου βιβλίου του M.W. Craven με πρωταγωνιστή τον Ουάσινγκτον Πόου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell (για το βιβλίο δείτε εδώ).  Και σαν να μην έφθανε αυτό, κομμένα δάκτυλα βρίσκονται σε διάφορα σημεία, πχ στο δώρο των Χριστουγέννων, στην ετησία γιορτή των υπαλλήλων μιας εταιρίας.

Ο ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου και η Τίλι Μπράντσο πάλι στην πρώτη γραμμή προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις του δολοφόνου, ώστε να φθάσουν στην αποκάλυψη και τη σύλληψή του.

Τα θύματα έχουν άραγε κάτι κοινό; Και ο μοναδικός ύποπτος είναι άραγε ο άνθρωπός τους;

Εκείνος απτόητος, συνεχίζει τη δράση του αυτοαποκαλούμενος «Φροντιστής». Γιατί άραγε θεωρεί κατάλληλο αυτόν τον τίτλο;

Εκτός από τη δράση, η ιστορία είναι απολαυστική, αφού διαθέτει χιούμορ, αλλά και ωραίες περιγραφές τοπίων, για παράδειγμα των νησιών Φερνές. Οι ήρωές μας Ουάσινγκτον Πόου και η Τίλι Μπράντσο, εδραιωμένο πλέον δίδυμο, έχουν δέσει και επικοινωνούν άψογα μεταξύ τους.

Τελικά ποιος είναι και γιατί σκοτώνει;

Γιατί για κάποιους σαν εμάς Χριστούγεννα σημαίνει ζεστό ρόφημα, τζάκι και βιβλίο με δράση, που μας «ρουφά» στις σελίδες του…

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link