Βιβλίο

«Ο καλός γιος»

«Ο καλός γιος»

της Υou-Jeong Jeong από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ξυπνάς μέσα στα αίματα. Ανακαλύπτεις το πτώμα της μητέρας σου. Ο μόνος ύποπτος είσαι εσύ. Ένα θρίλερ που σοκάρει ακόμα και τον πιο υποψιασμένο αναγνώστη από την Κορεάτισσα διάδοχο του Stephen King.

Η επόμενη μεγάλη σχολή του αστυνομικού φαίνεται πως είναι η κορεατική. Η εξαιρετικά δημοφιλής Νοτιοκορεάτισσα You-Jeong Jeong, με πωλήσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα στη χώρα της, θεωρείται η διάδοχος του Stephen King στην Κορέα και με το μυθιστόρημά της Ο καλός γιος, ένα ανατριχιαστικό θρίλερ που κόβει την ανάσα, κάνει την πρώτη της εμφάνιση και στην αγγλόφωνη αγορά.

Ο Γιου-τζιν, υποδειγματικός γιος, πρωταθλητής κολύμβησης, επιμελής φοιτητής, ξυπνά ένα πρωί από μια παράξενη μεταλλική μυρωδιά και ένα τηλεφώνημα από τον αδελφό του, που ρωτά αν όλα στο σπίτι είναι εντάξει – βρήκε αναπάντητη από τη μητέρα τους μέσα στην άγρια νύχτα. Ο Γιου-τζιν σύντομα ανακαλύπτει το πτώμα της σε μια λίμνη αίματος στον κάτω όροφο του σπιτιού τους στη Σεούλ. Δεν θυμάται πολλά για την περασμένη νύχτα· σχεδόν όλη του τη ζωή υποφέρει από επιληψία, οπότε συχνά έχει προβλήματα με τη μνήμη του. Το μόνο που θυμάται, κι αυτό αχνά, είναι η μητέρα του να φωνάζει τ’ όνομά του. Του φώναζε για να τη βοηθήσει; Ή τον παρακαλούσε να μην τη σκοτώσει;

Έτσι ξεκινά η απεγνωσμένη τριήμερη αναζήτηση του Γιου-τζιν: προσπαθεί να εξιχνιάσει τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, και να μάθει επιτέλους την αλήθεια για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Ένα εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ που διερευνά τα μυστήρια του νου και της μνήμης, και μια διεστραμμένη σχέση μητέρας-γιου.

μετάφραση από τα κορεατικά: Αμαλία Τζιώτη

ISBN: 978-618-03-2039-8

Σελίδες: 392

Η Νοτιοκορεάτισσα You-Jeong Jeong (1966) είναι η κορυφαία εκπρόσωπος του ψυχολογικού θρίλερ στη χώρα της με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα μεταξύ των οποίων το νούμερο ένα διεθνές μπεστ σέλερ Ο καλός γιος, το οποίο αναμένεται να μεταφερθεί και στον κινηματογράφο, και το Επτά χρόνια σκοτάδι [Seven years of Darkness], το οποίο η γερμανική εφημερίδα Die Zeit συμπεριέλαβε στα δέκα κορυφαία αστυνομικά βιβλία του 2015. Τα βιβλία της εκδίδονται σε 19 χώρες.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews